Forum

Formatera meddelanden i forumet

 

Hur skriver jag ett inlägg i ett forum?

Enkelt, vill du skriva ett helt nytt inlägg så klickar på det forum du önskar skriva i och därefter på knappen Nytt Ämne. Vill du svara på någons inlägg klickar du istället på knappen Svara. Du måste vara inloggad medlem för att kunna skriva ett inlägg.

Hur ändrar jag eller raderar jag ett inlägg?

Du kan bara redigera och radera dina egna inlägg. Du kan redigera ett inlägg genom att klicka på Ändra-knappen för det relevanta inlägget. Om någon redan har besvarat inlägget kommer det att finnas en förklarande text under inlägget som talar om att det har redigerats och när. Notera att du inte kan radera inlägg som någon har svarat på.

Hur lägger jag till en signatur i mitt inlägg?

För att lägga till en signatur i ett inlägg måste du först skapa en signatur. Det gör du i forumet. Logga in och klicka på Forum i toppmenyn och sen på fliken Profil. Klicka på Signatur och skriv din signatur eller infoga din ticker i fältet och avsluta med att klicka på knappen Skicka.

Hur lägger jag till en s k ticker i mina inlägg?

Först måste du besöka en sajt som tillhandahåller tickers, som t ex lilypie.com. När du gjort din ticker ska du välja BB-code (PseudoHTML, UBBCode), INTE HML. Klistra sen in koden i din signatur så kommer din ticker att visas under alla dina inlägg. Det gör du i forumet. Logga in och klicka på Forum i toppmenyn och sen fliken Profil. Klicka på Signatur och klistra in din tickerkod i fältet och avsluta med att klicka på knappen Skicka.

Vad ska jag göra om jag ser stötande inlägg?

Om du upptäcker ett stötande inlägg ska du anmäla det genom att klicka på länken Anmäl inlägg som finns i inlägget. Det går också att klicka på Anmäl på medlemmens personliga sida eller mejla oss. Ange då inläggets nummer som finns längst upp till höger i inlägget. Stötande inlägg tar vi genast bort.

Hur ändrar jag ordningen av inlägg?

Du kan välja att få det senaste inlägget först eller sist i listan. Normalt visas det senaste inlägget sist i listan. Du kan själv ändra det. Logga in och klicka på Forum i toppmenyn och sen på fliken Profil. Välj önskad ordning och avsluta med att klicka på knappen Skicka.

Vad är karma?

Karma är poäng som du kan ge till en medlem som du tycker ha varit hjälpsam. Ge karma genom att klicka på ”tumme-upp-bilden” i något av medlemmens inlägg. Om du försöker ge dig själv högre karma förlorar du en karmapoäng.

Hur ser jag om medlemmen är online?

Under medlemmens namn finns en indikator. Om medlemmen är online blinkar den ONLINE, i annat fall står det OFFLINE.

Hur skickar jag ett personligt meddelande?

Du kan välja att skicka ett personligt meddelande till en medlem. Klicka på knappen PM under medlemmens namn.

Hur prenumererar jag på en fråga/tråd?

Klicka på knappen Prenumerera längst upp eller längst ned på trådens sida.

Hur ser jag vilka prenumerationer jag har?

Du kan se dina prenumerationer i ditt Krypin eller i forumet under fliken Profil

Hur tar jag bort en prenumeration?

Du kan se dina prenumerationer på ditt Krypin eller i forumet under flikan Profil. Bocka för ämnet och välj Ta bort.

Vad är BBCode?

Boardcode är speciella s k taggar eller tags som kan användas för att formatera ett meddelande. Bland annat kan du formatera länkar, fetstil, kursiv stil, ”citera” text, kod, lägga till bild, ange textstorlek, skapa listor och ange textfärg. Så här ser taggarna ut:

 

Kod Resultat
[b]Fetstil[/b] Fetstil
[i]Kursiv[/i] Kursiv
[u]Understrykning[/u] Understrykning
[size=4]Storlek[/size] Storlek
[color=#FF0000]Röd[/color] Röd
[img=150]länk till bild[/img] Skapar en bild som är 150 pixel bred.
Var god, tänk på att du inte kan skapa bilder bredare än 499 pixlar.
[ul]
[li]Lista 1[/li]
[li]Lista 2[/li]
[li]Lista 3[/li]
[/ul]
  • Lista 1
  • Lista 3
  • Lista 3
[ol]
[li]Lista 1[/li]
[li]Lista 2[/li]
[li]Lista 3[/li]
[/ol]
  1. Lista 1
  2. Lista 2
  3. Lista 3
[url]http://barntotal.se[/url] http://barntotal.se
[url=http://barntotal.se]Barntotal.se[/url] Barntotal.se
[quote]Citat[/quote]
Citat
[code]
<?
//Some code here
while ($adversary=='Neo'){ fork(agent_Smith);} ?>
[/code]
Code:
						'); 						?> 						

Kan jag använda HTML istället?

Nej.

Vad är smileys?

Smileys är små grafiska bilder som kan användas för att uttrycka någon typ av känsla via en förkortning, ex 🙂 betyder lycklig, 🙁 betyder ledsen. Hela listan av smileys finns i Nytt meddelande-formuläret. Försök att inte överanvända smileys, de kan lätt få ett meddelande att bli oläsbart. Samtidigt kan de vara bra att använda när man vill förtydliga en känsla och minimera risken för missuppfattningar.

Kan jag posta bilder?

Ja. Under Nytt meddelande-formuläret finns en Bläddraknapp. Anvä den för att välja bild. Klicka sen på knappen IMG. I inlägget visas [IMG]. Du kan flytta den texten för att placera bilden där du vill. Bilder kan vara upp till 499 x 499 pixlar stora och maximalt 50 kB tunga.

Vad är Viktiga ämnen/meddelanden?

Viktiga meddelanden innehåller oftast viktig information och du bör läsa du så fort som möjligt. Viktiga meddelande syns högst upp på varje sida i respektive forum. Du kan inte skriva Viktiga meddelande, de skrivs av oss.

Vad är Klistrade ämnen/meddelanden?

Klistrade ämnen syns överst i respektive forum. De innehåller inlägg som vi tycker är viktiga eller angår många besökare. Det är vi som skriver Klistrade ämnen. Vi kan också välja att klistra en medlems inlägg om vi tycker att det innehåller bra information som många kan ha stor nytta av.

Vad är Låsta ämnen/meddelanden?

Låsta ämnen är trådar som vi har stängt. Du kan inte besvara ett låst ämne.