Ursäkta röran! Just nu bygger vi om här på barntotal.se, förhoppningsvis har byggdammet lagt sig om någon vecka.

Chokladbollar

Ca 40 st. Tillagningstid ca 30 min.

  • 100 gr fast margarin 
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker 
  • 3 msk kakao
  • 5 dl havregryn
  • 2 – 3 msk vatten eller drickfärdig apelsinjuice

Garnering: Kokosflingor, pärlsocker, strössel eller tårtpynt

Rör ihop rumsvarmt margarin och strösocker. Tillsätt vaniljsocker, kakao, havregryn och vatten eller juice, börja med den mindre vätskemängden. Blanda allt väl. Bred ut garneringen på en tallrik. Rulla massan till små bollar. Rulla dem i garneringen. Förvara bollarna svalt i en burk med lock.

 

Mjölkallergiker:

Använd mjölkfritt margarin.

Äggallergiker:

Receptet innehåller inte ägg.

Glutenallergiker:

Byt ut havregrynen mot 3 1/2 dl boveteflingor.

 

Receptet är hämtat ur boken Mat för barn & deras föräldrar, skriven av Latifa Lindberg. Publicerat med tillstånd av bokförlaget Prisma. Foto: Bengtowe Angare