Är jag gravid eller inbillar jag mig bara?

Kvinna med graviditetstest

Utdrag ur forum 2021-02-20

Annons

Annons

Jag hoppas att jag stöter på någon här som varit i samma situation som mig. För jag går i sönder snart..

Jag hade min senast mens (startdag) 2/9 och senaste samlaget i samband med den ägglossning som följde den 14/9. Efter detta har jag inte haft någon mens. Vi planerade inte en liten men sen mensen inte kommit har vi blivit mer och mer sugna på en liten. Som sagt, mensen håller sig borta. Problemet är bara att jag gjort två test varav ett Clera Blue digital (i lördags 16/10) och ett vanligt Clear blue test idag (18/10) och båda har visat negativt.. ingen bebbe i magen… eller???

Jag har senaste veckan haft en otrolig tyngdkänsla i magens nedre del och ett tryck upp mot mellangärdet. En dag hade jag halsbränna vilket jag väldigt väldigt sällan har. Jag är tröttare än vanligt och orkar nästan ingenting. Igår började en mensliknande smärta krypa på mig och den har intesifierats idag men fortfarande ingen mens! Jag tror faktiskt att jag blir tokig snart! Varför inget plus på testet när jag känner mig såhär gravid? Jag har läst lite på nätet att det är vanligt att man har menssmärtliknande smärtor i nedre delen av magen men idag var det riktigt jobbiga smärtor jag hade. Jag har också märkt att mina höfter har börjat göra ont vilket de även gjorde från början av min förra graviditet. Ikväll märkte jag även av ont i ryggslutet vilket jag normalt inte har när jag har eller ska ha mens. Kissar gör jag också oftare än vanligt men det jag inte tycker om är att jag liksom känner av mitt urinrör hela tiden – som en lite brännande känsla. Kan jag vara gravid trots negativa test? Jag är dålig på att räkna sådana där BIM dagar – kan någon informera mig vilken dag jag är i BIM + ?. Någon som varit i samma sits som mig där det visat sig trots negativa test att det fanns en liten i magen? Kanske får nämna att jag inte märker ngt i mina bröst tyckte doch för två veckor sedan att bröstvårtorna var lilaaktiga vilket de inte brukar vara, men de var inte det så länge heller. Snälla hjälp mig! Vill ju så gärna ha en bebbe.. trots mina 41 år..


Jag vet inte mycket om graviditetstest, men jag vet att mitt visade negativt i vecka 5.. Mer än så kan jag tyvärr inte hjälpa dig. Lycka till!


Man kanske inte alltid kan lita på testerna…
Jag tog en ägglossningssticka när jag var gravid & den visade att jag hade ägglossning! Falskt svar… 🙂

Men nu borde det väl synas på test om du är gravid?
Annars så skulle jag kontaktat MVC. Här går man nog 1:a gången i v.5 ungefär tror jag. Har för mig jag gjorde det.
Jag ville dessutom få till ett ultraljud för att bestämma åldern eftersom jag inte var riktigt hundra. För jag ville göra fostervattenprov & där är ju veckorna viktiga.
De är bra på att räkna åt dig också…jag har aldrig fattat det 😆

När jag väntade min första så hade jag jätteont i brösten en period i början…de var väldigt ömt. Med andra barnet kände jag ingenting någon gång.


jag tog fem tester men inget visade plus. Jag var även inne hos MVC och tog ett test men även de neg.

Jag kände på mig att jag var grav och va så säker på det, min mens va utebliven i en månad.

Jag begärde då att komma till gyn för UL och se där, då visade de sig att de va ett foster i magen.

Så bara stå på dig och ge inte upp om du tro på din grav. Lycka till.


de kan ju ta ett tag innan de visar på hemma proven så vänta lite och gör ett om ett tag igen och visar de inget då även fast du känner att de borde vara positivt så boka tid hos mvc.


Något nytt på grav-fronten? Tagit några fler test? Lycka till!


Jag hade inte litat på MVC testet heller utan velat ha en gyn undersökning om jag va säker. Som i mitt fall då.


Jag tycker att det verkar skumt att testen inte visar något om det nu är så att du är gravid.. Isf borde du ju ha gått en period nu… Sen är det ju detta med regelbundna mensperioder eller inte…

Tycker du ska (hade jag gjort) ringa KK och förklara din situation så du kan få komma på undersökning.

Vill absolut inte skrämmas MEN det kan ju vara så att du känner av dessa symptom pga andra anledningar än graviditet.

Kolla upp dig & lycka till hur det än är! 🙂


kan ju faktiskt vara så att man tycker sig ha alla gravid symtomer men att de inte är nått. 1 månad innan de visade sig att jag va gravid va jag sten säker på att jag va de jag hade ju alla symtomer men icke de va inget….så chansen finns ju dock att de är falskt alarm.


men ni som skriver att ni är säkra på att ni va gravida men att det inte visade något sen. Vad fick er att tro det då?


Jag sitter i ungefär samma sits just nu.
Min mens är 5 dagar sen. Jag gjorde ett test tre dagar efter beräknad mens, men det visade negativt.

Det kluriga med min situation är att mensen förra månaden försvann bara efter två dagar, vanligtvis brukar jag blöda 5-6 dagar och dom första två-tre dagarna är det verkligen ett Niagara fall. Men inte den gången.
Den försvann på en fredag, och på söndagen fick jag kraftigt ont i nedre delen av magen/underlivet, fosterställning och Ipreen var det som gällde då.
Smärtorna höll i sig från söndagen till ungefär torsdagen efteråt.
Jag uppsökte en barnmorska som tog ett graviditets test på mig, visade negativt. Då hade jag tagit två test hemma också, det ena var negativt medan det andra var lite mer osäkert, det liknade ett plus.

Men eftersom barnmorskornas tester är säkra(?) så antog jag att det bara var något fruktansvärt konstigt med mensen, har aldrig haft en oregelbunden mens. Utan den har kommit precis på dagen, nästan på samma klockslag skulle jag vilja säga.
Så nu förstår jag ingenting alls. Jag känner mig verkligen gravid, som en del andra säger här i tråden.
Jag har ont i brösten, öm i kroppen och mår fruktansvärt illa, lite molande värk i nedre delen av magen nu dom dagarna jag skulle haft mens. Och jag är så fruktansvärt trött, förbannat trött. Känner mig helt slut och vill bara sova i 1000 år.
Så vad ska man göra? Ska man uppsöka samma barnmorska igen och förklara hur det ligger till? Och om det inte är en graviditet, vad kan det då vara?
Börjar faktiskt bli lite orolig för att något är fel.


1. Gör om testet efter några dagar och gör den tidigit på morgonen (första gången du kissar den dagen). Vänta med att titta på svaret, jag gjörde ett test som var negativ med tittade 2 minuter senare då kunde man se blek plus istället.
2. Mensen kan vara sent på grund av stress, sjukdom och viktnedgång, så det bara vänta lite till.
3. Tyvärr, de räknade att runt 50% av graviditeten slutar med tidigt missfall (oftast vet kvinan ingenting och tester visar ingenting heller, då hormoner har får låg värde, men kropen reagerar lite på hormonen och kvinan kan kännera sig gravid).

Om mensen kommer inte inom 1-2 vecor, kontakta MVC eller boka gyn undersöknigen.

Lycka till.
Corri


Jag har ju ingen aning om hur det ser ut för dej. Om du är gravid eller inte. Däremot kan jag dela med mej av mina egna erfarenheter.
Testade svagt + med clear Blue ( testa 4 dgr innan mens ) .
Såg knappt plusset. Men var då på BM -5. Alltså 5 dgr innan jag skulle ha mens. Testade med en test till, likadan 4 h senare. Visade lite skarpare plus. (2 streck.) Ringde mvc nästa dag. Fick komma in på -4 dagar innan mens å testa hos dom oxå. Där var det negativt!!!!

Så jag blev sur på barnmorskan – för jag kände ju att jag visst va gravid – hon trodde väl att jag bara var helt hispig som var å testa ( för 2:a ggn dena månaden)
Hennes råd var vänta en vecka- testa.
Jag gick raka vägen till apoteket – köpte digitalt clear Blue. För skulle det stå GRAVID. Så kan det ju inte betyda nåt annat.
Och gissa vad det stod? GRAVID. 1-2 v =) Så jag är i vecka 4 nu. Hoppas det går bra för dej – å att du är gravid, fast det ännu inte har synts. Lycka till nu =) .

Annons

Annons