Blödning i v.6

En kvinnas mage

Utdrag ur forum 2021-02-28

Annons

Annons

Hej!
Jag är i början av v.6 och har idag på eftermiddagen fått en liten blödning. Det var lite lite brun/mörkt färgad flytning när jag torkade mig (ursäkta infon):S Sen avstannade den lite, men nu blöder jag lite mer igen och lite mer blod färgat.

Är det någon som varit med om nåt liknade??:unsure: Är ju så klart jätte orolig och nervös att det är början på ett mf:( Har pendlat mellan hopp och förtvivlan de senaste timmarna. Hoppas på svar från någon där ute!

//Linnea


Har sjalv inte rakat ut for blodning, men vet ett flertal kvinnor som har haft en lattare blodning i borjan av graviditeten utan att det har varit MF. Tyvarr ar det en san sak som tiden far utvisa.

Jag tanker pa dig och hoppas att nagon annan pa forumet kan ge dig ett battre svar!


Hej Linnea!

Det är ganska vanligt att man har blödnng ibörjan. jag hadde själv det i denna grvidetet i v 9. Det kom när jag gick på toa och kissa så kom en brunflytning liknande blödning. Vi hadde haft sex på kvällen innan.
Jag blev förstås jätte orolig för jag har haft ett mf mellan barn 1 och 2 och jag hadde en stört blödning under grav 3.

Jag tycker du ska åka in till akuten för att göra ett vaginalt ultraljud. Det gjorde jag och det var jätte skönt och se ett litet grodyngel med ett tickande hjärta.
Läkarna kunde inte svara på varför blödningar kommer men ingen sex när man har blödning och inte heller bada.

Störtblödningen med grav 3 var som att skruva på en kran så mycket blod kom trodde då att nu är det kört åkte in till akuten och jag var sluten och efter ett ultraljud hoppade jag fram 4 veckor i tid. Efter förlossningen kunde det ses att det var broskbildning på moderkakan så blodkärl hadde brustigt och pumpade. Jag var sjukskriven hela denna graviditeten.

Oj det blev långt

Håller tummarna för dig att allt är väl

Kramis Monica


Som Konstantina sa så är det väldigt vanligt med blödningar i början av en graviditet, jag hade det själv med båda mina barn.

Självklart blir man orolig :ohmy: Jag kunde inte slappna av förens jag vart inne & gjort ett vaginalt UL & sett att allt stod rätt till med den lilla ”jordnöten”

Hoppas att allt e bra med er!

//Jenny


Tack för alla era fina ord och uppmuntrande svar.
Tyvärr har blödningen ökat och jag har fått tilltagande värk, ungefär som mensvärk:(. Har pratat med både bm och gynakuten, och de tycker jag ska avvakta. Håller nog med dem, känns så tidigt än så de kan förmodligen inte se något på vul- har desstuom en bit att åka till sjukhuset så jag avvaktar nog någon dag. Hon på gynakuten sa att jag var välkommen att ringa igen, eller fick jag mera ont eller större blödning fick jag komma in. Känns som det är början på ett missfall:( :angry: och det trodde dom också, även om man kan ha blödningar i graviditeten. Men eftersom jag även har ont så…

Tänkte jag skulle vänta nån dag för att se hur det utvecklar sig, är det missfall finns ju inte så mycket att göra. Och om det mot förmodan leva ett litet pyre där inne lever den ju vidare än då. Kanske kan jag få göra ett vul om någon vecka! Har hört mycket negativt om gynaktuen, men hon jag pratade med var jätte gullig.


Vad tråkigt!:( Vi får hoppas på det bästa!:)


Vad tråkigt att höra 🙁 Håller tummarna för det bästa!
Om det nu skulle vara ett missfall så får man ju fler försök, och förhoppningsvis går det bättre då!

Jag har vanligtvis sällan mensvärk men de första veckorna av graviditeten hade jag extremt mycket mensvärk, fick en ljusrosa flytning nångång och bm sa att jag skulle se mensvärken som växtvärk då allt såg bra ut och det gjorde att jag kände mig lugnare.

Hoppas verkligen att det inte är ett missfall, håller tummar och tår för er!


Vad tråkigt Linnea, 🙁 jag håller tummarna för dig 🙂
jag håller med Linda att det är bara att försöka igen om det nu är missfall.

Kramis Monica


Hej Linnea och andra!

Jag är helt ny här ooch har sökt runt på olika ”fall” som stämmer in på mig. Jag har läst ditt inlägg och hoppas att allt löser sig för dig!

Jag är nu i vecka sex och har mått riktigt bra. Fick reda på förra veckan att jag var gravid. Det var underbart! Vi som har kämpat sen dec förra året, kanske inte länge för många men det har kännts som en evighet =)

Idag på jobbet fick jag som kraftiga menssmärtor. Vet ju sen min tidigare graviditet att man har som molande mensvärk men blev fundersam av detta. Trodde att det kanske kunde vara så med tanken på att jag i vanliga fall vid mens har riktiga problem med smärtor. Inget mer med det. När jag kom hem märkte jag av att jag blödde, ljusrosa röda ”blödningar”… Inte mycket men hallå jag blöder. Herregud har panik!!!!

Nu är jag här efter jag lugnat ner mig, legat på soffan och knappt vågat röra mig. Är så rädd att förlora mitt barn. Jag vill inte, vill inte, vill inte! Vet inte vad jag ska ta mig till! Har pratat med sjuksköterska som sa att man kan inte göra något om det är missfall på gång och att jag ska avvakta och se, , lätt säger jag bara…! Har 4000 tankar i huvudet och ja ärligt vet jag inte vad… =(


Åh vad jobbigt, kan inte ens tänka mig alla 4000 tankar som far i huvet! Och det är nog ingen tröst att säga, men skulle det vara att det är ett missfall så pass tidigt, så är det ju ofta för att det är nåt allvarligare fel på fostret. Och på nåt sätt är det ju för det bästa. Jag låter så hemsk nu, men jag hoppas du förstår mig 🙁

Och det kan ju faktiskt vara något helt annat med, n ska vi ju inte måla fan på väggen! Kunde du inte iallafall ha fått komma in och kolla dig? För att lugna ner dig lite iallafall.

Hoppas hoppas allt går bra för dig, och håll oss gärna uppdaterade om hur det går för dig!

*lycka till kramar*


Hej!

Jo jag vet att OM det skulle vara det värsta så är det det bästa. Usch gör ont att säga…. Det gör ju så ont bara 🙁 . Ska ringa MVC imorgon och se bad dom kan göra, skulle i alla fall vilja göra ett UL och en undersökning. Men e det MVC man ska vända sig till då?

Tack för ditt svar! 🙂


Oj läste din historia och det låter ju inte alls kul om det är ett missfall nu så som ni kämpat för detta. Lider med dig!
Hur mår du nu då? blöder du än?
Ja du kan vända dig till MVC eller GYN. Oftast gör dem UL på gyn men det kan variera mellan vart man bor.
Håller tummarna för att det var rester av mensen som ville komma ut och att allt går bra.


Hej!

Tack! det värmer!

Tyvärr har det varit ett par vändor til gynakuten idag och tyvärr så var det missfall…. 🙁

Det gör ont och är riktigt tråkigt men det är bara försöka blicka framåt och försöka på nytt…. Kommer vara hemma resten av veckan och samla mig, behöver det…..

Tack för alla svar…:)


Oj då, tråkigt att höra 🙁
Men bra att du försöker vara positiv iallafall. Och det kommer nog gå bättre nästa gång istället. Man få se framåt och vara positiv och hoppas på det bästa. 🙂


hej!

jag var i vecka 6+2 . dag 1 små liten brun fläck , dag 2 lite röd, dag 3 små brun, dag 4 liten röd, dag 5 missfal:(

jag trodde inte att det skulle sluta så men tyvärr det kan hända vem som helst . HOPPAS att du inte blir om samma sak.

men var försiktig lyft inget och ta det lugnt.

jag är full frisk och har ett barn sedan tidigare ( som tur)

lycka till

Annons

Annons