Gratis boxar, väskor och bags till blivande föräldrar – babyprodukter och erbjudanden 2021

Vilka gratis babyboxar och rabatterade babykit finns det för blivande och nyblivna föräldrar 2021? Nedan följer vår sammanställning kring gratisboxar och rabatterade paket som erbjuds.

Annons

Annons

Flera företag som till exempel Libero och Pampers erbjuder blivande föräldrar gratis eller kraftigt rabatterade babyprodukter i hopp om att ni ska gilla just deras produkter och erbjudanden (och förhoppningsvis fortsätta att köpa dem tills era barn är stora). Produkterna är ofta samlade i en box, väska, paket eller bag och innehåller praktiska saker för både mamman och den nyfödda bebisen. Flera företag erbjuder också gratis varuprover på enskilda babyprodukter mot en mindre motprestation, t.ex. att man gillar deras sida på Facebook.

Här listar vi några av de olika boxar, väskor, bags och andra erbjudanden som blivande föräldrar kan hämta ut gratis eller köpa till ett rabatterat pris innan bebisen kommer. Observera att innehållet i boxarna och väskorna kan skilja sig något från vad vi presenterar här då företagen ofta uppdaterar sina erbjudanden och produkter löpande. Hittar du felaktigheter i våra beskrivningar nedan eller har du andra tips på produkter man kan få gratis som gravid eller nybliven förälder så lägg gärna en kommentar.


Babybox – gratis babybox från Babyproffsen

BabyBox.se är en bra start för dig som letar efter gratis startpaket och startboxar för gravida. De erbjuder inte mindre än tre olika babyboxar från olika leverantörer och fördelen är att du bara behöver registrera dig en gång för att få tillgång till alla boxarna.

Den kanske mest kända boxen av alla, är den som erbjuds av Babyproffsen i samarbete med Pampers. Boxen hämtas ut på närmaste Babyproffsen-butik efter att du har gjort din beställning på babybox.se.

Babyboxen från Babyproffsen innehåller bl.a.

 • Pampers New Baby Blöjor
 • Erbjudande om kostnadsfri gravidförsäkring från Trygg Hansa tillsammans med en ekologisk tvättlapp
 • Tandkräm Oral-B Pro-Expert All-Around Protection
 • Tidningen Vänta Barn från Vi Föräldrar
 • En gratis och miljövänlig skötväska från Blocket

Den andra boxen kommer från kedjan Lloyds apotek, också denna box kan du hämta ut på ett av deras apotek. Boxen från Lloyds innehåller blandade produkter och produktprover som kan vara bra att ha när man är nybliven förälder. För att få boxen gratis behöver bli medlem hos Lloyds Apotek, det är dock gratis att bli medlem där.

babybox Original

Den tredje boxen har nyligen tillkommit och erbjuds av BabyBox själva. Boxen kallar de BabyBox Original och den innehåller blandade produkter till ett värde om 600 kr. Eftersom denna box skickas med post tillkommer en mindre fraktkostnad på 49 kr. Under en begränsad period har man möjlighet till att vinna barnvagnen Influencer från LeClerc Baby till ett värde av ca 4 400kr. Du deltar automatiskt i utlottningen av barnvagnen när du har beställt din Babybox Original.

Mer information om de tre boxarna som erbjuds och formulär för beställning finns babybox.se.


Skötbädd med snuttefilt och 5 nr av Vi Föräldrar för 179 kr* (värde 620 kr)

Vi Föräldrar har ett erbjudande för dig som väntar eller har barn. Välj en prova-på-prenumeration med 5 nummer på tidningen Vi Föräldrar så får du snygg och smidig skötbädd med en snuttefilt i formen av ett gulligt gosedjur till. Tidningarna och skötbädden tillsammans med gosedjuret är värt 620 kr men du betalar bara 179 kr.

* Efter erbjudandet fortsätter prenumerationen som tillsvidareprenumeration och kan avslutas när som helst. Porto och expedition tillkommer.


Skötbädd för 49 kr från Apoteket

Sköttbädd från Apoteket

Apoteket erbjuder en skötbädd för bara 49 kr i form av en smart väska tillsammans med några provprodukter som är bra att ha för dig som mamma och ditt barn då ni kommer hem från BB. Skötbädden får du till det rabatterade priset om du är eller blir medlem i Apotekets kundklubb.

Skötbädden som också (något förvirrande) går under namnet Paketet innehåller babytvål, babybox är en väska med förvaring som också fungerar som tillfällig skötbädd. Tillsammans med väskan följer också några olika produktprover, innehållet av produktproverna kan variera. I samband med uthämtningen av din väska så får du också hela 20% rabatt på hela sortimentet vid köp över 250 kr (gäller dock ej läkemedel).

Apoteket erbjuder även andra typer av rabatterade paket som t.ex. Gravidpaket, Startpaket baby, Amningspaket m.fl.


Kronans Apoteks Babykit

Kronans Apoteks Babykit är ett paket med olika produkter från Kronans Apotek med noggrant utvalda artiklar för småbarnsföräldrar. Babykitet innehåller bland annat fuktserum, nappflaska mot kolik, babyolja, Bepanthensalva, våtservetter, nappar m.m. Babykitet från Kronans Apotek är inte gratis men erbjuds till rabatterade priser.

Produkterna i Babykitet köper du enklast direkt hos Kronans Apotek eller i någon av Kronans Apoteks fysiska butiker.


Gravidväska från Lekmer

Sedan en tid tillbaka erbjuder även onlinebutiken LekMer ett gravidpaket för blivande föräldrar (eller rättare sagt för den blivande mamman). Detta paket som de kallar Carena Gravidväska är dock inte gratis utan kostar i skrivande stund 799 kr men innehåller bra grejer med en ordentlig rabatt för de som väntar barn (och den blivande mamman i synnerhet). Ordinarie pris för produkterna i paketet är totalt 1 696 kr vilket ger en rabatt på hela 53%.

Följande ingår i Lekmers paket Carena Gravidväska:

 • En stilsäker amningsponcho, svart one size från Mom2Mom
 • Bekväm amnings-Bh, svart från Mom2Mom
 • Carena bröstpump, manuell med en wide-neck-flaska
 • Sandhamn Skötväska Regatta i Svart från svenska Carena

Läs mer om gravidväskan från LekMer här.


Allt för föräldrar

Magasinet Föräldraguiden från Allt för föräldrar

Allt för föräldrar erbjöd tidigare ett gratis gravidpaket med värdecheckar och erbjudanden på produkter för dig som väntar barn men har nu bytt ut sitt gravidpaket mot en gratis tidning istället.

Tidningen heter Föräldraguiden Gravid och ges ut av Allt för föräldrar och kommer ut några gånger per år. Tidningen är helt gratis och innehåller reportage, personporträtt och annan matnyttig information för dig som väntar barn. Det enda som krävs är att du fyller i formuläret och registrerar dig. Notera att Föräldraguiden endast skickas inom Sverige.


Hjärtats startbox – En ny box från Apotek Hjärtat

2020-05-01 Notera att startboxen från Apotek Hjärtat inte erbjuds just nu.

Numera erbjuder även Apotek hjärtat en startbox till blivande föräldrar. Startboxen kostar normalt 199 kr men du får den gratis om du är eller blir medlem i deras kundklubb – Klubb Hjärtat. Boxen innehåller blandade produkter för dig och din bebis, bl.a. varuprover och rabattkuponger samt en liten bok för nyblivna föräldrar, ”Lilla Hjärtat” som innehåller en samling råd och tips från farmaceuter och helt vanliga föräldrar.


Baby to be

Du registrerar dig på http://babytobe.se/ och får då förutom olika erbjudanden också en gratis napphållare från Geggamoja. Erbjudandena innehåller bl.a. en gåva värd 300 kr då du handlar något från Sveabarn. Det ingår också ett helt gäng med rabattkoder på olika babyprodukter som säljs via Sveabarn, bl.a. för babynest, snuttefiltar och leksaker för de allra minsta.

Läs mer på http://babytobe.se/


Libero startbox

Liberoklubben

En mycket uppskattad box som du får när du blir medlem i nya Libero-klubben. Innehåller bl.a.

 • Svanenmärkta Liberoblöjor
 • Babyvårdsprodukter
 • Leksak
 • Något till mamma

Mer information om Liberos startbox och Liberoklubben hittar du här: https://libero.se/nya-liberoklubben/


Har du hittat något annat erbjudande om gratis babyprodukter? Eller har du åsikter om det som du har fått i din box eller väska? Lämna gärna en kommentar.

Annons

Annons