Gratislistan – Gratis produkter för gravida

Korg med babysaker

Ekonomin är inte alltid på toppen för kommande och nyblivna föräldrar. Vi listar därför gravidpaket och produkter som är gratis för den som är gravid eller precis fått barn.

Att få barn är en av de största händelserna du kan vara med om. Men det är också påfrestande för ekonomin, och ekonomin påverkar såklart relationen. Därför är det bra att det finns företag som ger bort gravidpaket, produkter och goodiebags till gravida och nyblivna föräldrar.

Gravidpaket och gratisprodukter till gravida och nyblivna föräldrar

Baby to be
Värde: 300 kr
Innehåller: Innehållet i boxen varierar under året men är alltid fylld med fina och väl utvalda produkter för både dig och din baby. Kan hämtas ut gratis på apotek tillhörandes Apoteksgruppen.
Krav: Registrera dig på hemsidan för Baby to be. Fyll i kupongen på sidan, skriv ut och visa den när du hämtar din box.

Pampersklubbens BabyBox
Innehåll: Varierar, men innehåller bland annat Pampers blöjor, gravidförsäkring, skötväska, flourtandkräm m.m. Fyll i dina uppgifter på hemsidan Babyboxen.se för att ta del av gravidpaketet.

Gobokens gratis välkomstpaket
Innehåll: Minnesbok och babyalbum, kort och kuvert, mjukishjärta, boken En liten prins samt handboken Lek och lär tillsammans
Krav: Gå med i kundklubben på Goboken.se

Allt För Föräldrars gravidpaket
Innehåller: Varierar, men bland annat värdecheckar och erbjudanden till gravida samt tidningen Föräldraguiden.
Krav: Medlemskap på Allt för Föräldrar

Libero Gratis Startväska
Innehåll: Varierar, men bland annat blöjor, tvättservetter, babyolja och leksak. Delas ut på BB eller via hemsidekontakt med Libero
Krav: Medlemskap i Liberoklubben

Kronans barngåva
Värde: 200 kr, samt rabattkuponger till värde av 1 000 kr
Innehåll: Varierar. Hämtas ut på apotek tillhörandes Kronans Droghandel
Krav: Kan beställas av gravida eller nyblivna föräldrar

Gravidbagen
Innehåll: Gratis gravidpaket med flera sponsorer. Bland annat erbjudanden från företag som Libresse, Babygruppen, Witamin Well med flera. Delas ut på följande MVC; Hera Barnmorskor, Mama Mia, Mödravårdscentralen Upplands Väsby, Prima Liv Mödrahälsovård, Privata Barnmorskor, Täby Barnmorskemottagning och Vasa Mamma. Du kan även skriva till dem på Gravidbagens hemsida för att få hem ett paket.

Salusansvars goodiebag
Innehåll:
Krav: Gilla Salusansvar på Facebook

Gratis gravidförsäkring
Flera av de stora försäkringsbolagen har gravidförsäkringar utan premie, de är med andra ord gratis. Bland annat hittar du dessa hos Folksam, IF, Trygg-Hansa och Skandia. Innehållet varierar men det handlar vanligen om ett livbelopp för barnet, mamman och pappan/partnern. som gäller från vecka 22 eller senare och som kan tecknas under graviditeten.

Gratis napp från MAM
Krav: Gilla MAM på Facebook

Kommentera gärna med tips ifall du vet fler företag eller organisationer som ger bort gratis gravidpaket och produkter för gravida, föräldrar och barn.