Gravid vecka 27

Idag går jag in i gravidvecka 27, och det innebär att lille beastieblobben inte är så liten längre. Nu är hon cirka 37 centimeter lång och väger drygt ett kilo – i alla fall om hon följer kurvorna :).
Jag har sovit riktigt dåligt inatt. Typiskt, eftersom jag ska köra bil till Göteborg ikväll. Får ta en powernap vid lunch eller något.
Min mage har varit ”uppblåst” och det har varit svårt att hitta en bekväm sovställning. Insåg efter ett par timmar att jag nog behövde kissa. Japp, det var det som var problemet. Sov gott efter det. Vaknade efter ett par timmar av att jag var kissenödig igen dock. Antar att jag gått in i en fas där man kissar ofta – eller blir galen av att gå sömnlös.
För två dagar sedan fick jag kraftig magvärk när jag satt i bilen. Magen blev helt hård. Läste att det kunde vara sammandragningar och det indikerade att jag behövde vila. Lade mig och sov två timmar den dagen och det blev bättre. När jag berättade för C bad hon mig ta ledigt en dag och bara vila. Så det gjorde jag igår. Jobbade minimalt och vilade mycket. Det blev genast bättre. Så jag ska försöka dra ner på tempot lite nu framöver och se så att lille Beastie inte tar skada.
Hon blev i alla fall väldigt upprörd över magvärken. Sparkade och snurrade i tre timmar efteråt, ganska våldsamt dessutom haha. Vet inte om det stressade henne när magen spände sådär? Det ska ju å andra sidan vara de mest aktiva veckorna för fostret just nu, så hon kanske bara lever loppan.
Hennes lungor håller nu på att utvecklas för fullt och enligt olika gravidkalendrar är huden väldigt skrynklig. Gulligt :P. Ögonen börjar öppnas och näthinnor bildas.
Själv är jag mest fenomenalt rund om magen och konstant hungrig på godis. Igår bestämde jag mig för att sluta snaska så mycket. Åt på McDonalds som ett gött avslut på en lång snaskperiod. Nu blir det mer fibrer och proteiner som gäller ett tag framöver. Tror jag kommer att stå mig bättre på det, dessutom är det bättre för vår dotter :D. Hoppas att jag kan hålla detta nu bara.
Undrar hur hon ser ut? Svårt att få en bild utifrån ultraljudsbilden eftersom vi inte hann med 3d sist. Vill heller inte boka något 3d-ultraljud privat eftersom jag märkt att hon går ner lite i tempo dagarna efter vi varit på ultraljud. Tar hellre det säkra före det osäkra, plus att vi ändå har två tillväxtultraljud inbokade om bara en månad. Kan be att få kolla med 3d då.
Hejrå, nu ska jag vila

Annons

Annons

Annons

Annons