Gravidkoll och ryggont

Efter att ha haft stegrande ont i ryggen i en månad på grund av la bombas-bröst fick jag en tvådagarsomgång massage, värmedyna, sittinstruktioner och smärtstillande gel av C förra veckan. På fredagen när vi hade gravidkoll var jag fortfarande öm, och barnmorskan gav mig ett nummer till en sjukgymnast. Men i lördags började det släppa.
Idag, onsdag, såg vi att man inte får använda Voltaren gel under graviditetens sista tre månader, hjäääälp, så nu har vi såklart slutat med den. Mamma C fick också lite panik och ringde sjukvårdsupplysningen, men vi ska inte oroa oss i onödan för vi använde den ju bara i två omgångar. Kan i alla fall säga att min rygg mår så mycket bättre efter C:s dunderkur.
I helgen var bäste Dennis här. Vi spelade tv-spel, gick promenader för att hålla igång blodcirkulationen i min rygg och pratade och pratade och pratade som vanligt haha. Stackars C:s öron höll nog på att sprängas av allt vårt filosoferande till slut :P. Käkade jättegoda tacos med. Mums! Och jag övningskörde med honom två gånger. 
Just det, gravidkollen. Den gick kanon. Hade ett SF-mått på 26 vilket var normalt för veckan, och vägde 63,3 kilo – en stabil uppgång på två kilo sedan gravidkollen för 3 veckor sedan. Total viktuppgång hittills är 9 kilo. I övre spannet av helt normalt och genomsnittligt. Perfekt. 
Anledningen till att det följs så noggrant, utöver normala anledningar så som graviddiabetes osv är ju för att lille Beastie ska få i sig en tillräcklig mängd näring trots att hon saknar en ven i navelsträngen. Och det enda jag har att gå på innan tillväxtultraljudet är ju min egen viktuppgång (och därmed delvis den lilla damens). 
  
Mitt järnvärde hade ökat sedan senast (typ 113) och låg nu på 117. Mycket bra förändring! Mitt blodsocker låg dock på 8,7, men tilläggas bör att jag hade varit duktig och druckit en rånyttig fruktsmoothie precis innan vi gick in så det var nog därför trodde barnmorskan.
Hennes hjärtslag låg på 155 slag per minut. Och som vanligt sparkade hon och snurrade runt och var vilde bebin när barnmorskan skulle försöka lyssna, så det tog en stund. Hon försökte först lyssna med en liten trästrut men gav snabbt upp och bytte till dopplermaskinen haha. ”Kanske går det nästa gång” lade hon snällt till angående trästruten hahaha. Men med vilde bebin är det nog mer sannolikt att hon får en spark i örat även nästa gång.
Troligen låg vår dotter uppochner för barnmorskan tyckte sig känna en fot uppe vid revbenen. Hon sade dock att det inte spelar någon roll så här tidigt, utan hon kan få vända sig hur hon vill i ett par veckor till. Jag har känt små fötter både uppe, nere och på sidan i flera veckor så jag var inte överraskad.
Somnade tidigt igår. Vaknade sent av att C låg och klämde på min mage hahahaha. När jag tittade upp med trött argöga låtsades hon sova Hahahahahaha. Så söt. Vi skrattade åt det imorse. Vilde bebin hade tydligen hållit låda så min mage åkte åt alla möjliga håll när jag sov, så hon hade legat och pratat och klämt lite i smyg.
I förrgår upptäckte vi även att Dennis lämnat 500 kronor i vår mortel. Han är en sådan knasboll. Som tack för maten osv skrev han. Finis. Den stoppade C i fickan och förkunnade skulle gå till ett kuvert hon har där hon sparar pengar till Beastie. Men eftersom det är slutet av månaden förklarade jag att vi måste ha den till mat. Vi pratade fram och tillbaka och kom fram till att vi ska öppna ett sparkonto till lille damen istället. Men C sade att hon ändå skulle fortsätta med kuvertet – också. Så fin <3. 
Imorgon går vi in i vecka 30. 10 veckor kvar till BF. Nu går det undan :D. 
Gammelfarmor S ringde igår och meddelade att hon läst att man ska lyssna på klassisk musik under graviditeten för att det är bra för fostret, det har även min syster och min pappa sagt. Så nu ska jag plåga henne med en omgång Mozart till frukosten hehe. Sedan har jag en hel rad artiklar att skriva eftersom jag latade mig och spelade Tropico 5 halva dagen igår. Men inga långa, underliga sammandragningar på en vecka snart. Kanske för att jag skruvat ner på tempot :D.
PS bästis är gravid på nytt. 4+5 i fredags, wehoo! Håller tummarna stenhårt att det går hela vägen denna gången DS

Annons

Annons

Annons

Annons