Gravidkoll :)

Bra besked fysiskt för bĂ„de mig och bebis idag. Delvis i alla fall. 64,3 kilo innebĂ€r en viktuppgĂ„ng pĂ„ 1 kilo senaste tre veckorna vilket i sin tur innebĂ€r att jag följer normalkurvan – och 5,4 i blodsocker. Mycket bra.
I övrigt tyckte barnmorskan att jag sĂ„g blek ut och att min kropp inte mĂ„r sĂ„ bra. Ryggen Ă€r katastrof, sĂ„ jag mĂ„ste nu börja i sjukgymnastik. Jag har fĂ„tt order om att gĂ„ som en geisha haha, alltsĂ„ aldrig ta lĂ„nga steg. 
MĂ„ste Ă€ven skaffa stödgördel, en app med olika övningar, lĂ€ra mig om knipövningar samt eventuellt sjukskrivas. Inte sĂ„ sugen pĂ„ det sistnĂ€mnda men hon höll ett tal om varför och jag förstĂ„r vĂ€l hennes poĂ€ng… Återbesök, men hos lĂ€kare, redan pĂ„ tisdag. DĂ€refter besked om sjukskrivning och vidare rekommendationer.
Nu till de viktigaste nyheterna. Vilde bebins hjÀrtslag lÀt kanonfina. Hon lÄg med huvudet ner men barnmorskan kunde inte kÀnna huvudet sÄ hon ligger nog med det en bit bakÄt. Det förklarar varför hennes fötter ligger och naggar bort benbitar (kÀnns det som i alla fall haha) frÄn insidan av mina revben. SÄ skönt att höra att allt verkade bra med vÄr flicka.
Efter besöket gick vi och köpte en stödgördel. Sedan Äkte jag hem och lade mig pÄ vÀrmedynan medan C Äkte och trÀffade sin syster som skulle magnetröntgas :(. Hoppas hon fÄr fina svar.
Nu har jag packat BB-vÀskan för vilde bebin. Bara mina egna grejer kvar att förbereda.
PÄ mÄndag blir det tillvÀxtultraljud :D!

Annons

Annons

Annons

Annons