Pratat med specialistmödravården

Nu har min läkare hos specialistmödravården ringt upp och lugnat mig. Hon inledde med att berätta att mina sköldkörtelprover såg kanonbra ut nu, äntligen! Och att jag bara ligger lite högt i kalcium. Jag behövde dock inte ändra kalciumdosen för hon sade att det var så lite och att det lika gärna kan ligga bra i värde nästa gång vi tar prov – vilket är om fyra veckor.
Angående det här med vår dotters SUA, så sade hon att det är väldigt vanligt. Statistiken jag hittar säger bara 1 procent, men enligt min läkare är de vana att hitta avsaknad av en artär i navelsträngen – så jag får väl lita på det.
Hon sade också att om rutinultraljudet såg bra ut i övrigt har vi inget att oroa oss för.
Vi ska på tillväxtkontroll vecka 32 hos specialistmödravården, och därefter följas varannan vecka fram tills födsel. Men innan dess behöver vi inte gå på några fler ultraljud. Så det känns ju skönt!
Hon tyckte också att vi skulle skippa det eventuella tillväxtultraljudet hos vanliga MVC, som skulle ha gjorts på grund av fyndet, eftersom de ändå måste göra ett på specialist-mvc då jag saknar sköldkörtel och det är onödigt att utsätta henne för två stycken.
Så nu känner jag mig genast lugnare.
På fredag är det dags för gravidkoll och moderskapsintyg! Då får vi även träffa vår nya barnmorska.
Tjipp

Annons

Annons

Annons

Annons