Tillväxtultraljud

Idag var vi hos specialistmödravården för tillväxtultraljud samt återträff med min doktor gällande mina sköldkörtelvärden. Allt gick finemang.
Vår vackra flicka har vuxit till sig rejält sedan rutinultraljudet. Då vägde hon knappt 1 kilo, och idag (12 veckor senare) prickade hon in 1 703 gram. Det är 10 procent under genomsnittskurvan, men absolut inget konstigt.
Denna gången kunde vi tydligt se att hon bara har en ven och en artär i navelsträngen. Men med tanke på vikten så har hon växt som förväntat ändå, vilket gjorde oss stolta och glada. Ultraljudsbarnmorskan sade att om hon fortsätter att följa sin kurva kommer hon att väga cirka 3 200-3 400 gram när hon föds :D.

Vår fina dotter, vecka 32
Vår fina dotter, vecka 32
Lille Beastie log och sög på tummen om vartannat. Vi fick med oss en jättefin bild där hon ger oss ett stort leende. C smygfilmade dessutom lite fastän man inte fick. Allt såg bra ut – meddelade ultraljudsbarnmorskan. Så vi är mer än nöjda!
Även mina värden såg bra ut. Alla förutom B12 låg inom referens. B12 låg också ok, men i vad hon kallade för en gråzon – 120. Så jag ska få någon tablett för det. Hade 100/70 i blodtryck och bra med fostervatten :D.
Viktigast var sköldkörtelvärdena och de såg fina ut: 13 i T4 och 0,8 i TSH. Även kalcium låg, äntligen, inom referens igen.
Sedan var det en massa andra värden med som rabblades upp men jag tog ingen notis om dem eftersom jag aldrig haft problem med dem tidigare.
Lille vildens hjärtslag låg på 135 istället för vanliga 153. Men det är inom referens.
Well well, allt såg kanon ut, inga tillväxtbekymmer, och vi är lyyyyyyckliga!

Annons

Annons

Annons

Annons