Trodde det var dags

I förrgår natt fick jag kraftiga förvärkar. Jag sov rätt bra ändå på alvedon, men igår kväll drog det igång igen och denna gången ännu kraftigare. Jag fick vanka av och an i rummet, C fixade med värme och grejer och var uppe till 2 inatt med mig för att se till att jag i alla fall kom till ro. Jag vaknade cirka en gång i timmen trots alvedon och värmedyna. 
Det är en ny typ av förvärk, inte alls som tidigare. Den gör ganska ont i nedre delen av magen, men framför allt får jag ont i ljumskarna och till och från i nedre delen av ryggen. 
På morgonen trodde jag det skulle gå över eftersom det alltid gjort det tidigare, men icke. Jag fick lägga mig direkt i badet för att lindra smärtan. Blev liggandes där 1,5 h med återkommande förvärkar cirka var tionde minut. 
Meddelade C att det kanske är på G in i latensfasen eller något. Så hon har tvättat mina favoritjoggingbyxor, städat osv. Imorgon ska hon till Apoteket och köpa nya klisterlappar till TENS-maskinen och lite annat junk så som amningsinlägg och en kräm för bröstvårtorna. Sedan är BB-väskan helt färdigpackad och vi slipper panikattacker ifall hon får för sig att titta ut tidigar.
Just nu är det dock lugnt igen. Haft två förvärkar på typ 5 h, men bara en gjorde ont.
Irriterad på en rad personer just nu med som ringer mitt i nätterna trots att de vt att jag är höggravid och har svåra problem med sömnen. Blir så arg!! Mina hormoner får flippen. Idag har jag klickat bort en av de jag är irriterad på och stängt av mobilen. Synd för de som respekterar mig och bara ringer dagtid eller i alla fall på kvällen, eftersom de inte kan nå mig nu, men jag måste få en paus från alla andras problem så jag får vila och bli på lite bättre humör. Hur ska jag orka en förlossning om folk håller på och ringer och väcker mig kl 2 på natten… Suck.

Annons

Annons

Annons

Annons