Efterlysningar

Vill du vara med i en film om barn som skriker?

Karolinska Universitetssjukhuset producerar en film som ska visas på MVC och BVC i Stockholmstrakten under ett utvärderingsprogram som startar våren 2010. Filmens främsta syfte är att förbättra föräldrars förmåga att hantera svåra stressituationer i samband med att små barn skriker och i förlängningen uppmärksamma och "mentalt vaccinera" mot det visserligen sällsynta men ytterst otäcka fenomenat att skaka ett till synes otröstligt barn till tystnad – SBS Shaken Baby Syndrome.

Annons

Annons

Föräldrarintervjuerna ska fungera som en validering att det är ok att känna de tabubelagda tankar som lätt uppstår när barnet skriker ihållande – dvs du är inte ensam om att uppleva detta, det är en fas de flesta småbarnsföräldrar genomgår.

Filmen är tänkt att bli ca 12 min och vi behöver 6-8 intervjupersoner. Dessa vittnesintervjuer ska inte utgöra mer än 2-2,5 min av den färdigklippta filmen. Kommentarerna ska vara korta och precisa med hög igenkänningsfaktor. Vi ser gärna att många män medverkar också.

Kontakta Mats Kjellgren via e-post mats.kjellgren@comhem.se eller ring 070-7607802. Det går också bra att kontakta eller Åsa Valeskog på telefon 070-7351076

Livet med cancer

Jag är frilansjournalist och söker intervjupersoner till artiklar om cancer. Jag söker både vuxna och barn och anhöriga/föräldrar som kan berätta om livet med cancer. Hur blev livet efter beskedet? Hur hanterar man sjukdomen och dess psykiska konsekvenser? Vad hittar man för strategier för att orka? Har du kanske blivit frisk från cancer och kan berätta om vägen dit?
Kontakta gärna mig så kan jag berätta mer!
pernilla@ronnlid.se.

Får vi följa din graviditet?

Vi planerar att göra en serie reportage där vi följer en kvinna från tidig graviditet till hemkomsten från BB. Vi vill intervjua dig ett flertal gånger under tiden, följa med på mvc-undersökningar, föräldrautbildningen och förlossningen. Ta chansen att ställa upp – det blir ett minne för livet! Du bör bo i Stockholmsregionen och inte gått över graviditetsvecka 15. Är du intresserad? Klicka här för att anmäla ditt intresse.

Har du förändrat ditt barns dagis?

Vi efterlyser föräldrar som på något sätt har förbättrat sitt barns förskola. Klicka här för att ta kontakt med oss.

Annons

Annons