Barnrummet börjar bli klart

Just nu sover C:s syster och systerdotter i barnrummet så jag kan inte smita in och ta ett kort. Men så här såg det ut för några dagar sedan:

Panorama barnrum
Panorama över barnrummet. Till vänster syns den vita väggen som ska få Nalle Puh-tapet. Sänghimlen är uppsatt för att vi har stark em-sol genom fönstret som kommer att störa bebisens vila annars.

Spjälsäng
Spjälsängen har bäddats. Sängen köpte vi begagnad på Blocket men vi ska köpa en ny, lite tjockare madrass till den. Dockan är från min bästa kompis och filten från Ikea. Kudde och täcke fick vi med barnvagnen, men vi har helt nya som vi tänker använda istället.

Grön fondvägg
Grön fondvägg. Bokhyllan är från Ullared och förvaringshyllan och gosedjuren är från Ikea.

Garderob
Garderob – C ville vara den som lägger in alla kläder så det ska hon få göra :). Gardinerna är samma som jag hade när jag var liten.

Det som är kvar att göra är att sätta upp en stor Nalle Puh-tapet som fondvägg på den enda väggen utan snedtak – syns ej på bild. Därefter ska vi guldspraya några frigolitlister som vi valde bort när vi byggde köket, och sätta som ram runt den stora tapeten (som inte når hela vägen ner till golv eller ut på kanterna).
Vi behöver även få tag på en snygg, passande matta. Golvet är ganska halt och då känns en tjock matta som ett lite tryggare alternativ när den är liten och lär sig sitta, krypa och gå. I ena hörnet ska vi dessutom ha en sittpuff, så att vi kan sitta där och läsa för den lille :D.
Några småsaker är även kvar rent generellt. Vi behöver till exempel mollyskruva lampa, bokhylla och garderob så de sitter fast rejält. Det är ju bara gipsvägg där vi satt upp dem. Dessutom skulle vi behöva foga två hörn där listerna möts eftersom det blev ett litet glapp där.
Men det tyngsta jobbet är i alla fall klart. Puh!

Annons

Annons

Annons

Annons