Tillagningstid ca 45 min + 1 timme. 4 portioner.
Dippsås:
|
Skala och koka potatisen 12 minuter. Hetta under tiden upp 1 msk rapsolja i en kastrull och stek löken 3 – 4 minuter. Blanda i nötfärsen och stek ytterligare 3 – 4 minuter. Tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar. Stek 1 minut till.
Mosa potatisen tillsammans med smöret. Tillsätt innehållet från kastrullen samt persilja, ketchup och Worcestersås. Ställ blandningen i kylen tills den blir kall. Forma sen blandningen till korta korvar med cirka 2 cm diameter. Rulla dem i mjöl och ställ dem i kylen, minst 1 timme.
Gör såsen genom att hetta upp oljan en kastrull. Stek lök på svag värme i cirka 8 minuter eller tills den blir mjuk. Rör i sockret och 1 msk vatten. Lös upp biffbuljongen i 7 dl vatten. Blanda 1 msk kallt vatten med Maizenamjölet och häll det i buljongen. Blanda ner buljonen i kastrullen, tillsätt tomatpurén, Worcestersåsen och senapspulvret. Låt det koka upp och låt det sjuda 3 – 4 minuter.
Hetta upp resten av oljan till kroketterna i en stekpanna och stek kroketterna gyllenbruna. Servera med såsen och strimlande färska grönsaker som tomater, gurka och paprika.
Mjölkallergiker:
Använd mjölkfritt margarin och använd mjölkfri buljong.
Äggallergiker:
Receptet innehåller inte ägg.
Glutenallergiker:
Använd glutenfri buljong och glutenfritt mjöl eller uteslut mjölet.
Lämna ett svar
Visa kommentarer