Chili con carne

4 portioner, Tillagningstid ca 30min

 

  • 300 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 msk flytande margarin
  • 4 msk chilisås
  • 1 burk krossade tomater
  • ½ dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • ½ msk chilipulver
  • 1 paprika
  • 2 ½ dl torkade vita bönor

 

Skala och hacka löken och bryn den tillsammans med färsen i margarinet i en stekpanna på medelstark värme.
Rör ner chilisåsen.
Tillsätt krossade  tomater, vatten, kalvfond, vitlök, salt, svartpeppar och chilipulver.
Koka under lock på svag värme cirka 15 minuter.
Halvera, kärna ur och strimla paprikan.
Tillsätt paprikan och bönorna.
Låt grytan småkoka ett par minuter.
Smaka av med salt och kryddor.

 

Ingrid Roos, Vårdguiden
Författare: Kerstin Grahn och Berit Andersson, legitimerade dietister, i Jämtlands län
Granskare: Gunilla Wilsby, Nutritionist, Karolinska Institutets folkhälsoakademi