Kasslergryta

4 portioner, Tillagningstid ca 20min

 

  • 300 g kassler
  • 1 purjolök
  • ½ msk flytande margarin
  • 1 buljongtärning
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk vetemjöl
  • 1½ – 2 dl vatten
  • 1 dl matyoghurt + 1½ tsk vetemjöl
  • ½ dl gräslök

 

 

Skär kasslern i smala strimlor.
Snitta, skölj och skiva purjolöken och låt den mjukna i flytande margarin i en stekpanna på medelstark värme utan att ta färg.
Tillsätt kasslern, buljongtärning och senap.
Strö över mjölet och rör om.
Späd med vatten och matyoghurt tillsammans med vetemjölet.
Lägg i gräslöken, spara lite till garnering.
Koka cirka 5 minuter.
Strö över resten av gräslöken.

 

Servera med potatis, ris eller couscous