2 portioner. Tillagningstid ca 40 min.
Sås:
|
Pensla potatishalvorna med olja, salta och peppra. Lägg dem på en bakplåt och baka i ugnen, 200°C i ca 20 min. Fyll under tiden en plastpåse med matoljan, timjan, vitlök, salt, peppar och eventuellt mynta. Skär lammytterfiléerna på tvären i cirka 2 cm tjocka skivor och lägg dem i plastpåsen. Knyt påsen och blanda runt alla ingredienserna väl. För att köttet ska få ännu fylligare smak kan påsen förberedas redan kvällen innan.
Blanda alla ingredienser till såsen i en skål och rör om väl. Töm påsen innehåll i en stekpanna och stek köttet tills det är genomstekt, cirka 5 – 10 minuter. Servera köttet med den bakade potatisen, såsen och färska grönsaker eller en valfri sallad.
Mjölkallergiker:
Servera utan såsen eller med annan sås.
Äggallergiker:
Receptet innehåller inte ägg.
Glutenallergiker:
Uteslut sojan.
Lämna ett svar
Visa kommentarer