Lammfilé med timjan

 2 portioner. Tillagningstid ca 40 min.

Annons

Annons

  • 250 gr lammytterfilé
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • ½ msk finhackad vitlök
  • 2 tsk citronjuice
  • Salt
  • Peppar
  • (½ tsk mynta)
  • 3 msk matolja
  • 4 potatisar, skalade och delade på längden

Sås:

  • 1 dl creme fraiche
  • ½ dl gräddfil
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 1 tsk finhackad vitlök
  • Salt
  • Peppar
  • (1 tsk soja)

 

Pensla potatishalvorna med olja, salta och peppra. Lägg dem på en bakplåt och baka i ugnen, 200°C i ca 20 min. Fyll under tiden en plastpåse med matoljan, timjan, vitlök, salt, peppar och eventuellt mynta. Skär lammytterfiléerna på tvären i cirka 2 cm tjocka skivor och lägg dem i plastpåsen. Knyt påsen och blanda runt alla ingredienserna väl. För att köttet ska få ännu fylligare smak kan påsen förberedas redan kvällen innan.

Blanda alla ingredienser till såsen i en skål och rör om väl. Töm påsen innehåll i en stekpanna och stek köttet tills det är genomstekt, cirka 5 – 10 minuter. Servera köttet med den bakade potatisen, såsen och färska grönsaker eller en valfri sallad.

 

Mjölkallergiker:

Servera utan såsen eller med annan sås.

Äggallergiker:

Receptet innehåller inte ägg.

Glutenallergiker:

Uteslut sojan.

Annons

Annons