Renskav

4 portioner, Tillagningstid ca 30min

  • 240 g renskav
  • 1 (90 g) gul lök
  • 150 g färska eller djupfrysta champinjoner, skivade
  • 1½ msk flytande margarin
  • 8 – 10 st krossade enbär
  • 1 – 2 tsk soya
  • 2 msk (36 g) messmör
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk vetemjöl
  • salt, peppar

 

 

Tina renskaven något.
Skala och hacka löken.
Fräs löken i hälften av margarinet tillsammans med de krossade enbären i en tjockbottnad gryta.
Bryn renskaven och svampen i resten av margarinet i en stekpanna.
Lägg över renskav och svamp i grytan och tillsätt soya, messmör och matyoghurt tillsammans med vetemjölet.
Låt småputtra under lock cirka 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

 

Severa med lingon samt potstis