4 portioner. Tillagningstid ca 20 min. |
|
Skär köttet i smala strimlor. Skär loss
fruktköttet på mangon på båda sidor om kärnan. Skär bort skalet från köttet och skär det i strimlor. Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stor stekpanna. Woka köttet i omgångar under omrörning tills det fått fin färg, cirka 2 minuter. Tillsätt vatten, ingefära, pressad vitlök, soja och peppar. Hetta upp och blanda i mangostrimlorna. Smaka av med lite salt. Servera med ris och en blandad sallad eller någon kokt grönsak, till exempel broccoli.
Mjölkallergiker:
Receptet innehåller inte mjölk.
Äggallegiker:
Receptet innehåller inte ägg.
Glutenallergiker:
Receptet innehåller inte gluten.
Receptet är hämtat ur boken Mat för barn & deras föräldrar, skriven av Latifa Lindberg. Publicerat med tillstånd av bokförlaget Prisma. Foto: Bengtowe Angare
Lämna ett svar
Visa kommentarer