Wokad biff med mango

4 portioner. Tillagningstid ca 20 min.

Annons

Annons

  • 500 gr lövbiff eller utskuren biff
  • 1 – 2 mogna mangofrukter
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl vatten
  • ca 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 – 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1/2 krm svartpeppar
  • Salt

 

Skär köttet i smala strimlor. Skär loss
fruktköttet på mangon på båda sidor om kärnan. Skär bort skalet från köttet och skär det i strimlor. Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stor stekpanna. Woka köttet i omgångar under omrörning tills det fått fin färg, cirka 2 minuter. Tillsätt vatten, ingefära, pressad vitlök, soja och peppar. Hetta upp och blanda i mangostrimlorna. Smaka av med lite salt. Servera med ris och en blandad sallad eller någon kokt grönsak, till exempel broccoli.

 

Mjölkallergiker:

Receptet innehåller inte mjölk.

Äggallegiker:

Receptet innehåller inte ägg.

Glutenallergiker:

Receptet innehåller inte gluten.

Receptet är hämtat ur boken Mat för barn & deras föräldrar, skriven av Latifa Lindberg. Publicerat med tillstånd av bokförlaget Prisma. Foto: Bengtowe Angare

Annons

Annons