4 portioner. Tillagningstid ca 20 min.
|
Lägg pastan i lättsaltat kokande vatten och koka enligt anvisningen på paketet. Stek under tiden vitlök och schalottenlök i en stekpanna cirka 2 min. Lägg i kyckling och stek tills den är gyllenbrun. Tillsätt plommontomater och soltorkade tomaterna och stek ytterligare ett par minuter. Tillsätt därefter buljong och citronjuice och stek på svag värme 6 – 7 min. Rör i grädde och parmesanost. Tillsätt basilika och smaka av med salt och peppar. Häll av pastan och blanda ner innehållet ifrån stekpannan i kastrullen. Rör om och häll upp i en serveringsskål.
Mjölkallergiker:
Använd havrebaserad gräddersättning, mjölkfri buljong och uteslut parmesanosten.
Äggallergiker:
Använd äggfripasta och uteslut parmesanosten.
Glutenallergiker:
Använd glutenfri pasta och glutenfri buljong.
Lämna ett svar
Visa kommentarer