Krämig kyckling med pasta

 4 portioner. Tillagningstid ca 20 min.

Annons

Annons

  • 250 gr pasta, typ penne
  • 2 msk olivolja
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 kycklingfiléer, i tunna strimlor
  • 4 plommontomater, skalade, urkärnade och hackade
  • 1 ½ dl kycklingbuljong
  • 1 tsk citronjuice
  • 8 soltorkade tomater, finhackade
  • 1 ½ dl grädde
  • 5 msk riven parmesanost
  • 2 msk färsk basilika
  • Salt och svartpeppar

Lägg pastan i lättsaltat kokande vatten och koka enligt anvisningen på paketet. Stek under tiden vitlök och schalottenlök i en stekpanna cirka 2 min. Lägg i kyckling och stek tills den är gyllenbrun. Tillsätt plommontomater och soltorkade tomaterna och stek ytterligare ett par minuter. Tillsätt därefter buljong och citronjuice och stek på svag värme 6 – 7 min. Rör i grädde och parmesanost. Tillsätt basilika och smaka av med salt och peppar. Häll av pastan och blanda ner innehållet ifrån stekpannan i kastrullen. Rör om och häll upp i en serveringsskål.

 

Mjölkallergiker:

Använd havrebaserad gräddersättning, mjölkfri buljong och uteslut parmesanosten.

Äggallergiker:

Använd äggfripasta och uteslut parmesanosten.

Glutenallergiker:

Använd glutenfri pasta och glutenfri buljong.

Annons

Annons