Alexandra krasslig

Efter 2 veckors förkylning hos både mig och min make, vet inte hur många näsdukar vi snutit upp, så har Alexandra nu blivit smittad. Började igår morse, då hon hostade och lät rosslig i halsen, dock inget snor i näsan. Däremot lät hon täppt i näsan.  Igår ville hon knappt äta, jag fick tvinga i henne bröstmjölk som jag pumpat ut på flaska.

Annons

Annons

På kvällen kom min make hem med näsdroppar från apoteket och en spruta som jag kan ha och spruta in lite bröstmjölk i näsan. Vi provade näsdropparna direkt, och det verkade hjälpa riktigt bra, hon lät inte lika ansträngd på andningen och drack mölken utan problem. 

Näsdropparna avskyr hon och skriker hela tiden, efteråt får man gå runt med henne i famnen för att lugna ned henne. Bröstmjölken som jag sprutar in däremot blir hon mest förundrad över. Hon tycker det är lite obehagligt när jag sprutar in det sedan börjar hon smacka med munnen och sedan får hon en riktigt fundersam min.

Vad jobbigt det är när de små blir krassliga, de kan ju inte berätta hur de mår, man kan inte förklara att det inte är farligt och att det går över, och inte förstår de vad det är som händer heller. Allt man kan göra i sin hjälplöshet är att försöka mata och trösta så gått det går. 

Men jag hoppas verkligen att hon inte ska behöva vara förkyld lika länge som jag varit, det blir jobbiga 2 veckor framåt isf… 

Annons

Annons