Krönika: Den lilla diktatorns vardag

::cck::64::/cck::
::introtext::

Annons

Annons

Jag trodde aldrig jag skulle dra ut snorkråkor ur en annan människas näsa (Och dessutom smeta dem på mina egna kläder i brist på annat). Aldrig heller trodde jag att jag skulle tycka det är helt ok att stoppa in fingret i en blöja för att känna efter om det finns bajs där i. Att torka bort matrester ur barnets ansikte med mitt eget spott är också en del av vardagen nuförtiden.

::/introtext::
::fulltext::

Dottern är nu 20 månader och har en vilja av stål. Hon anser att det inte är mer än rätt att hon får bestämma vad hon ska ha på sig VARJE morgon innan vi åker till förskolan. Ibland blir det katastrof. De förbannade melon-byxorna är i tvätten och ungen ska prompt ha just dem på sig. Efter en kamp på liv och död (Ja, enligt hennes vansinnesvrålande så dör man nog om man har fel byxor) så kommer vi äntligen iväg till förskolan.

En annan bestämd åsikt den lilla diktatorn (det är hennes arbetsnamn) har är att VARJE morgon ska hon se Sia's musikvideo Chandelier på Youtube. Inte en gång, inte två gånger heller utan en sisådär 10 gånger. Samma visa efter förskolan. Innan Chandelier var det LMFAO's Party Rock Anthem hon skulle se och före den var det alla videos med Katy Perry. Undra vilken det blir härnäst? 

Helst ska hon ha rosa foppatofflor på sig jämt också. T.o.m när hon sover. Jag får huvudvärk bara jag tänker på de vilda diskussionerna hon och jag har gällande de där tofflorna ibland.

Två lika starka viljor möts och ingen ger sig. 

Arvegods. Hon har ärvt alla dessa egenskaper från mig. Jag brukar få höra ”Där fick du för dina synder”, ganska ofta. Tydligen var jag lika bestämd och hade starka åsikter redan i samma ålder. Det har jag fortfarande och jag är inte rädd att uttrycka dem. 

När det gäller mat är det aldrig några problem. Ungen äter det som serveras. Hon älskar lax, färsk sparris och vildsvin. Ja, ni läste rätt. Fint ska det va. Där är hon olik mig, jag åt bara välling. Eller välling och choklad närmare bestämt. 

Det finns folk som tycker att jag inte sätter tydliga gränser. Till er säger jag bara; Ni är välkomna! Give it a try!

Av: Maria Gester

info@seawild.se

::/fulltext:: ::cck::64::/cck::

Annons

Annons