Lista: Podcasts om graviditet och barn


Vilka podcasts finns det som passar oss blivande eller redan nyblivna föräldrar? Vi listar podcasts om barn och graviditet.
Som gravid, mamma- och pappaledig kan det vara skönt att ha någon att lyssna till som är i samma situation. Någon med samma tankar och funderingar. Kanske till och med någon som sitter på en del svar.
Podcasts är ett bra medie för blivande och nyblivna föräldrar. Genom att streama eller ladda ner det förinspelade radioprogrammet har du det med dig direkt i mobiltelefonen och du kan göra annat medan du lyssnar. Programmen sänds i flera avsnitt, och spelas in av såväl proffs som amatörer.
Här nedan listar vi ett gäng svenska podcasts.
Mammapodden – tre mammor diskuterar föräldraskap, barn och relationer. Det blir aldrig sådär som det kan verka i tidningarna, här bjuds det på tankar och funderingar kring verkligheten.
Pampers Barnvagnspromenader – en populär podcast som företaget Pampers ligger bakom. Här finns massor av avsnitt att hämta hem eller streama om allt från gränssättning och rutiner till ämnen som blöjtips, skillsmässor och tumsugning.
Pappapodden med Nisse och Manne – en podcast om hur livet som pappa kan se ut. Nisse och Manne berättar om sin vardag och pappalivets små mysterier.
Tvillingpodden – Angelica och Jessica Lagergren är både tvillingar och mammor. I podden diskuterar de både graviditet och föräldraskap.
Föda Barn, Danderyds Sjukhus – en podcast för dig som är gravid och vill höra om relevant forskning, lösningar på problem och kändisar som berättar om sina förlossningar. Experter från DS kvinnoklinik diskuterar ämnena och bjuder in gäster så som exempelvis Blondinbella. Ämnen som tas upp är bland annat förlossningsrädsla, att bli regnbågsförälder och gravid för första gången.
Gravidpodden, Babygruppen – detta är en podcast för gravida som vill lära sig mer om sin graviditet. Hur mycket ska man till exempel gå upp i vikt? Programledare är Anna-Karin Andersson som tillsammans med barnmorska Åsa Holstein samtalar med varandra och inbjudna gäster.
Du hittar alla Podcasts på platser så som Itunes och Soundcloud, sök bara på podcastens namn. Vissa har även egna hemsidor.
Kommentera gärna om du vet fler!

Annons

Annons

Annons

Annons