Nava Jeevan

Hejsan!

Annons

Annons

Nu har jag även hittat hit.

När jag var tre månader kom jag till Sverige. Jag adopterades från Indien, och kom till väldigt bra adoptiv föräldrar som hade försökt att få biologiska barn i år. Jag kom till flygplatsen i GBG med två andra adoptiv barn. Vi var givetvis från samma barnhem och från indien alla tre. Förutom mig var det en pojke och en flicka. Jag har kontakt med tjej nu.

Vi bor på olika ställen i Sverige. Har växt upp helt olika. Hon i storstad och jag i en byahåla. Men ändå har vi mycket mer gemensamt än vad någon annan har. Vi har gått igenom det där att inte riktigt höra hemma nånstans. I Indien ser dom ut som jag men och jag smälter in men ja förstår itne deras språk eller kultur. I Sverige kan jag språket och kulturen men smälter inte in i mängden. Det är en sak vi adopterade ställer oss ofta. Var hör man hemma?

Mina föräldrar har alltid varit bra och hjälpsamma med allt och väldigt förstående när det gäller att vara adopterade.

MItt barnhem i indien hette "nava jeevan". Det betyder " Nytt Liv". Och är en väldigt bra betydelse för mig. Det är en väldigt bra betydelse för mig som ska snart bli mamma åt ett nytt liv…

När min pappa fick veta att jag var gravid sa han till mig: Jag är så glad för din skull att du kan få barn och är gravid. Det är inte kul att få reda på att man inte kan få barn. Det är en stor förlust i ens liv. Men att adoptera var en underbar upplevelse. En upplevelse som du kanske aldrig får vara med om…

Att adoptera och att få biologiska barn är nog psyksit rätt lika. DEt är båda en låååång väntan på sitt barn. Och frågor som? KOmmer jag att bli en bra förälder?  Kommer vi att funka som ett par jag och min kille? Kommer barnet att vara friskt när det kommer?

Många frågor är det. Och en lång väntan.

Men det är värt mödan!=)

Tack för mig/ Kram Emma

Annons

Annons