Rulla runt (rygg-mage)!

Idag har Alexandra legat i hårdträning. Har velat ligga på golvet och rulla runt från rygg till mage nästan hela förmiddan, med undantag för en liten tupplur.

Annons

Annons

Så här har det sett ut:
Jag lägger henne på rygg, hon snurrar runt till sidoläge direkt, sedan får hon kämpa i flera minuter för att snurra runt till magläge (armen är i vägen). När hon väl hamnar på mage är hon så trött så hon knappt orkar hålla huvudet uppe, då blir hon såklart ledsen och jag får vända tillbaka henne på rygg. Men då börjar hon om och ska snurra runt igen.

 Om jag låter henne ligga kvar på mage en stund så kommer det dessutom en spya, som hon sedan doppar näsan i eftersom hon inte orkar hålla huvudet uppe.

Men jag ser helt klart förbättringar sista två vändningarna lyckades hon med nästan direkt, men nu verkar det som hon får fundera på nästa steg; att ta sig framåt. 

Igår var det samma sak fast med sittövningar, inte lika stora framsteg där.
Men vi tränade i soffan från halvliggande med stöd av kuddar till att sitta utan ryggstöd. Jag får såklart hjälpa henne upp dit, men sedan kan hon sitta i ungefär 10 sekunder innan hon ramlar bakåt eller framåt).

 Vår lilla dotter verkar vara en ivrig liten tös, som vill lära sig allt på en gång!

Annons

Annons