Vaccinet skrämmer och influensan skrämmer

Läkarna är oense om hur vaccinet är ett alternativ som är säkrare än själva influensan.  En säger att detta är den största masspsykos som drabbat Sverige och att själva "svinis" är graden mildare än den vanliga höstinfluensan. Ofta är det jobbigt att få vaccinet som orsakar symptom som influensan.

Annons

Annons

Debatt på mama.

Jag hade nästan tänkt klart och vaccinationen skulle bli av. Men nu backar jag igen. Min minsta är under tre år och ska inte ens få något. Ingen av oss är i någon riskgrupp och velandet är stort.

Nu i mitt bekväma tänkande så blir jag arg på vården som släpper ut ett vaccin som kan skada. Det är farligt och otestat och jag funderar på att låta mina barn få det insprutat i sin lilla kropp. Varför ge ansvaret över något sådant till mig? Jag vet ju inte säkert och allt osäkert ska i mitt huvud inte komma i närheten av mina barn. Min roll som mamma skriker i osäkerhet.

Jag funderar på att sjukskriva oss och inte lämna gården fören i vår någon gång. Men med tanke på att vi inte då får någon inkomst så är ju chansen att vi blir vräkta rätt stor så det är ju inte något alternativ heller. Skolplikten har ju med något att säga.

Men jag blir arg, arg och förvirrad och vet varken ute eller in! Det beror sig helt på vem man pratar med ju. Många bagatelliserar vaccinet för de vågar inte tänka på eventuelle hemskheter som kan hända.

Så kommer vi till den hemska slutsatsen att vad vi än väljer så ÄR det en stundande oro. Tänk om någon av oss och framförallt barnen drabbas av det? Om vi inte har vaccinerat och något händer? Att leva med den vetskapen om att det fanns ett skydd som skulle hindra det?

Att sitta där med den sjuka och veta att man hade kunnat hindra det? En förälders ansvar att skydda barnen mot det svåra och komplicerade livet som innebär beslut och veta-bäst-tänk.

Men när man inte vet bäst? När man som förälder inte vet vad som är det säkraste i frågan?

Jag är livrädd för båda alternativen och att forska i fakta och debatter har bara gjort mig ännu mer kluven än innan. Vaccinationer är något vi gör här i denna familjen. Från bebisstadiet och inför resor. Det innebär en risk med alla vaccinationer och detta borde väl vara liknande?

Saken är att det inte är testat och att komplikationer verkar vara vanliga i samband med denna såkallade säkerhetsåtgärd.

Hur tänker du?

Annons

Annons