Det blir en lila vår och sommar

GravidmodeHur ser gravid- och mammamodet ut i vår och sommar? Hetaste färgen är lila och det blir mycket grafiska mönster på tygerna. Kolla här så får du veta mer! Vi har träffat tre experter på området.

Annons

Annons

GravidmodeHur ser gravid- och mammamodet ut i vår och sommar? Vi vet! Hetaste färgen är lila och det blir mycket grafiska mönster på tygerna. Kolla här så får du veta mer! Vi har träffat tre experter på området.

I vår och sommar kommer det att vara populärt att blanda ljusa milda och lätta färger med riktigt skarpa kulörer. Den hetaste av dem är lila. Andra starka kulörer som kommer att vara trendiga i vår är gult, grönt och rött. Sen är ju de klassiska färgerna svart, vitt, grått och blått alltid populära.

Gravidklänning1– Vi blandar starkare och svagare färger och plockar in de starkare färgerna som accenter. Vi har valt ut några lite starkare färger som lila, gult och rött som ligger mot neutraler som grått och blått, säger Mia Seipel grundare av Boobdesign.

De starka färgerna, som lila och gult, kommer framför allt framåt slutet av säsongen, tror Monica Aroyan butikschef på Formes.
– Jag tror också att metallictoner som silver, guld och brons kommer starkt, säger hon.

Blommigt, rutigt och grafiska mönster kommer att vara stort den här säsongen. Gravidklänning2

– Blommor, blommor och åter blommor. Inte realistiska utan mer grafiskt naiva blommönster som ger kläderna en positiv och medveten dimension, säger Paola M. Friberg grundare och designer på Paola Maria.

Både Monica Aroyan och Mia Seipel tror mycket på stiliserade grafiska mönster och tunna fina material som satäng och crêpe.

Enligt Paola M. Friberg är det klassiska mammatältet där man ville dölja sitt moderskap ganska långt borta. Nu gäller kläder som sitter åt lite mer.

– Kroppsnära kläder kommer tillbaka. De flesta mammor som är gravida får en medvetenhet om deras egen kropp under graviditeten och det i sin tur gör att de gärna visar att de är gravida, menar hon.Gravidkläder3

– Det man kanske kan se tydligast är att den så kallade A-siluetten dämpas lite. Vi har en lite rakare siluett i vår, säger Mia Seipel.

På Formes ser man också mycket detaljer i vårens kollektion.
– Bälten, dragkedjor och tryckknappar är detaljer som gör att plaggen går att variera. Det är mycket draperingar på klänningar och det kommer sjaltröjor som går att drapera som man vill runt magen. Modet är skräddat med fler fina detaljer. Det är mycket knytband på toppar som knyts under eller ovanför magen och även bara ryggar med knytband, säger Monica Aroyan.

Monica Aroyan tror att kjol och shorts kommer att slå stort i sommar medan Paola M. Friberg menar att tunikan blir säsongens trendigaste plagg.
– Tunikor fick en tydlig uppgång under 2007 och till sommaren 2008 tror vi att tunikan slår igenom ordentligt, säger Paola M. Friberg.

En trend som kommer att stärkas de närmsta åren är ekologisk tänk vad gäller kläder. Anledningen är den all mer debatterade växthuseffekten och medvetandet om vår miljö.

– Det ligger helt rätt för oss. Vi håller som bäst på med att ta fram en helt ekologisk kollektion där allt är organiskt producerat från frö till plagg. Men den kommer inte att lanseras för än senare i år, säger Paola M. Friberg.

formes2.jpg

formes3.jpg

boob3.jpgpaola2.jpg

Annons

Annons