Recension: Få notiser när ditt barn kommer hem med Glue Smart Lock

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]
glue lock
Redaktionen har fått möjlighet att testa det nya låset Glue Smart Lock som installeras på insidan av ytterdörren. Användaren får sedan full kontroll över Glue Smart Lock -låset med hjälp av en app direkt i sin telefon. Appen ger också notifieringar, exempelvis när dina barn kommer hem och låser upp dörren.
Låset skickas i liten låda som väger ca. 1 kilo. Det kommer snyggt förpackat, och skapar direkt en känsla av kvalité och genomtänkthet – detta då själva locket t ex. håller sig stängt med hjälp av en magnet och förpackningen är välstrukturerad och genomarbetad med information.
När man väl plockar ut allt innehåll så är det inte många delar som paketet innehåller och det känns överkomligt. Inte alls samma panikkänsla som när man öppnar upp en IKEA-möbel och hittar 6 påsar med cirka 5000 olika skruvar, muttrar och spikar (trots att de också blivit duktiga på optimering och ska snart övergå till “klick-uppbyggnad” av möbler).
Instruktionshäftet visar tydligt installationsflödet och jag klockar självklart processen. Hela installationen av låset hamnar på ynka 9 minuter och 4 sekunder. Detta inkluderar då också att jag fotograferar varje steg i processen.

Det som bör tilläggas är att jag kunde hoppa över 2 steg i installationsprocessen då mitt befintliga dörrlås fungerade perfekt med Glue Smart Lock låset.
När man installerar låset så måste först den befintliga inre delen som finns på ens ytterdörr skruvas bort. Alltså den delen som används för att låsa dörren från insidan. När det är gjort det så använder man sig av mätplattan som medföljer för att mäta vilka skruvar som passar ens dörr. Efter att detta är gjort så är det dags för att skruva fast själva låset.
Sedan när låset var på plats så var det dags att installera den medföljande Wi-Fi hubb som enkelt kopplas ihop med ditt hemmanätverk (installationstid ca. 3-7 min).
När detta var installerat och klart var det bara att börja använda låset med hjälp av mobilen och appen som finns till IOS och androidtelefoner.

 
Glue Smart Lock hindrar dig heller inte från att använda dina befintliga nycklar eller manuellt låsa inifrån precis som du gjort tidigare. Skillnaden är att du nu vrider på en ratt när du låser manuellt inifrån.
Två punkter som jag hade frågor kring efter första dygnet:

Annons

Annons

 • Lösenord/fingeravläsning för att komma in i appen. Känns osäkert i dagsläget att vem som helst kan låsa upp ens ytterdörr om någon råkar få upp mobilkoden. T ex ens egna barn som kanske spelar ett spel och råkar klicka sig in på appen.  
 • Direkt när man öppnar appen kunna se status på om dörren är låst. Jag tycker inte själva gränssnittet i appen är tydligt nog. Jag vill direkt veta vad status är på låset. Är det låst eller öppet? Och detta gäller både när man låser manuellt eller med hjälp av appen. För i dagsläget så ser du inte i appen om dörren är låst eller öppen om någon i familjen eller du själv väljer att låsa med nyckel.

Jag blev uppringd avGlue Smart Lock när jag skrev till dem via deras chatt på Facebook gällande frågorna ovan och fick svaret att de jobbar på de punkterna jag tog upp och att de inom snar framtid skulle komma förbättringar gällande säkerheten och en uppdatering av appen som gör det tydligare.

Bra     

 1. Riktigt smidig och snabb installation.
 2. Låset är litet och snyggt på dörren och känns väldigt kvalitativt.
 3. Om du installerar detta lås och dina barn låser upp/låser dörren så får du direkt en notifiering om vem som gjorde vad, vilket kan vara väldigt smidigt!
 4. Företaget bakom Glue Smart Lock jobbar just nu med att koppla på och samarbeta med andra aktörer, exempelvis Telia (du får ett meddelande på mobilen om du råkar glömma låsa dörren), Posten (få paket levererade direkt hem trots att du inte är hemma), Mathem (få beställd mat levererad direkt in i din kyl utan att du är hemma). Så användningsområdena kommer att växa med tiden. Det har potential att bli ett väldigt praktiskt lås som utvecklas med allt det digitala som kommer på marknaden.
 5. Du kan låsa upp din dörr på distans.
 6. Dela digitala nycklar med alla i dina familj.
 7. Få notiser när någon använder ditt lås.
 8. Skyddas med kryptering enligt branschstandard.
 9. Hemförsäkringen påverkas inte på något sätt vid användning av detta lås.

Mindre bra

 1. Låser/öppnar man dörren med nyckel så uppdateras inte det i appen. Med andra ord så vet man inte om dörren är låst eller öppen. 
 2. Appen kunde varit bättre, mer intuitiv och snyggare (en uppdatering är påväg).
 3. Mentalt så är det än så länge svårt att släppa in någon från posten eller t ex Mathem när man inte är hemma. 

BETYG

++++ av 5

 
[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Bilder

[/et_pb_text][et_pb_gallery admin_label=”Galleri” gallery_ids=”45273,45276,45277,45278,45281,45274,45275,45280,45285,45284,45286,45287,45288,45289,45290,45291,45292,45294,45293,45295,45296″ fullwidth=”off” show_title_and_caption=”off” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”off” hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” caption_all_caps=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” posts_number=”50″]
[/et_pb_gallery][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Annons

Annons