Vi recenserar Carena Kobbe lux Sulky

Carena Kobbe lux Sulky

Redaktionen har fått testa Carenas resevagn Kobbe lux. Vi har utsatt vagnen för tuffa test och kan verkligen säga att Kobbe-vagnen håller hög standard och fungerar lika bra som en vanlig vagn till vardags. Carena Kobbe lux Sulky är en nätt variant – både utfälld och ihopfälld tar den väldigt lite plats. Vi reagerar positivt på hur praktiskt det är att kunna bära den på axeln i ihopfällt läge. Den är utrustad med ett axelband samt ett handtag, att bära med sig vagnen är därför enkelt. Och den väger endast 6,9 kg! Det ser vi stora fördelar med när man är på flygplatsen, likaså om man söker en lättare sulky för att slippa tunga lyft när man åker bil. I bakluckan tar vagnen otroligt liten plats och man kan t.o.m med ställa in den i baksätet utan några problem.

Annons

Annons

Hjulen är punkteringsfria gummihjul och framhjulen är svängbara. Dock ej låsbara. Att inte kunna låsa hjulen kan krångla till det om man kör på ojämnt underlag då man lätt kan fastna. Det är väldigt bra rull på vagnen på alla underlag förutom grus. Där kan det gå trögt och vid mycket grus har testpanelen fastnat och behövt hjälp med att bära vagnen till planare underlag. Ryggstödet justeras bakom ryggplattan och du kan välja allt från upprätt läge till liggläge. Det finns dock inget stöd för benen vid liggläge så barnet kommer aldrig att ligga helt horisontellt utan benen kommer alltid att vara böjda.

Testpanelens barn har sovit riktigt gott i vagnen så där beror det på hur kräset barn man har. Det yngsta barnet som testat vagnen var 8 månader och det fungerade utmärkt. Vagnen kan dock inte vändas utan barnet kommer alltid titta bort från föräldern vilket kan vara bra att veta innan köp. En stor solsufflett skyddar barnet men det kan ändå vara bra att komplettera med ett parasoll eftersom suffletten inte går att dra så långt ner. Detta beror såklart på om du ska resa till ett soligt ställe eller inte. På baksidan av suffletten finns ett litet fack vilket är toppen för att kunna förvara några få nödvändiga saker.

Vid köp ingår även ett insektsnät som är perfekt att ha i facket så det alltid finns tillhands. Insektsnätet är i minsta laget och kommer inte att täcka benen på ett äldre barn. Det absolut bästa med suffletten är att den är utrustad med reflexer! Eftersom vagnen är så lätt är vältrisken ganska stor om man har en tung skötväska på handtaget när inget barn sitter i vagnen. Men den klarar ändå en lättare väska med våtservetter och några blöjor. Vagnen är även utrustad med en varukorg som räcker för 2 kg så vi packar hellre där. För att fälla ihop vagnen behöver man trycka på 3 knappar och sedan vika ihop den.

Den har även en spärr som gör att den håller sig ihopfälld. Vagnen var i början otroligt smidig att hantera men efter många fällningar så märker vi att den blir trögare. Vi ser att vi måste kontrollera att vagnen verkligen hamnat rätt i sina fästen vid varje gång den ska fällas upp. Men när den väl klickat i så känns den trygg och ändå väldigt stabil. Som vi skrev i inledningen så tål den här vagnen verkligen mycket för att vara en sulky. Och tack vara att den blir så liten när man fäller ihop den tycker vi att den passar perfekt för familjer som saknar hiss/har liten hiss. Vid sin trappuppgång kan man alltså bara bära den på axeln och ta barnet med sig upp.

Vi kan tänka oss många familjer som kan använda sig av Kobbe lux utan att behöva ge sig ut på en resa, tex. om man inte har så mycket plats i bagageutrymmet på bilen, om det saknas barnvagnsförråd och man måste förvara vagnen i hemmet (får lätt plats ihopfälld i en garderob), slippa tunga lyft ur bilen, säkra att man kommer med på bussen ifall alla barnvagnsplatser är upptagna så är det bara att vika ihop den. Som sagt, vi ser så många fördelar med denna vagn och testpanelen är mycket nöjd med den.

Betyg: 4/5

Annons

Annons