Test av Weleda Calendula shampoo & Body wash

Weleda Calendula Shampoo Body wash

Weleda Calendula Shampoo & Body wash är en duschgelé för hår och kropp som löddrar lätt. Håret blir fort rent och vi tycker att produkten känns dryg. Ibland kan sulfatfria (alltså det som gör att produkten löddrar upp) kännas odryga och att man aldrig riktigt blir ren men denna produkt håller måttet. Produkten har en mild doft av ringblomma som känns lätt örtig och kommer från naturliga eteriska oljor.

Annons

Annons

Förpackningen är en tub med klick-lock. Tyvärr sluter det inte tätt efter ett tag, såsom vissa klick-lock har en tendens att göra. Ska den endast stå hemma gör det inget men vill man ta med den kan det bli en kladdig historia. Men annars är det lätt att få ut gelén och inget går till spillo.

När man har en riktigt liten bebis är det inte ofta man duschar den utan då är det mer bad som gäller så vi skulle rekommendera denna produkt till småbarn som tvättar håret och duschar av sig.  Produkten bör nämligen tvättas av ordentligt. Men du kan självklart använda den på små bebisar vid dusch eller en ordentlig hårtvätt men tänk bara på att skölja noga efteråt. Ett stort plus är att den inte svider om man råkar få den i ögonen.

Ekologisk: Ja
Doft: Från eteriska oljor
Konsistens: Gel
Förpackning: Tub med klick-lock

Annons

Annons