Mango chutney

  4 portioner, Tillagningstid ca 60min

Annons

Annons

  • 1 / 2 kg Green Mango
  • 1 kopp Ättika
  • 1 / 2 kopp vatten
  • 1 tsk röd chili peppar
  • 400 gram socker
  • 4 tsk salt
  • 2 tsk strimmlor av ingefära
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 3 / 4 tsk Kardemumma

Tvätta mango och torka dem.
Skala och skär mango i mycket tunna och långa skivor ta bort stenarna.
Hacka vitlök fint och skär ingefäran i tunna skivor.
Koka mango skivor, vitlök och ingefära i vatten på svag värme tills det mjuknar.
Tillsätt socker, vinäger, röd chili peppar, kardemumma, salt och rör tills tjock och blir gyllenebrunt.
Ta bort från värmen,
Låt svalna och lägg i en lufttät burk.

Förvara i kylskåp

 

Annons

Annons