Recension: Skyddsfilt mot solens alla strålar

Vi har fått möjlighet att testa, utvärdera och recensera solskyddsfilten från Kalani. Många familjer kanske känner igen sig i att hela tiden försöka skydda sitt barn från solens alla strålar. Kalani har tagit fram en solskyddsfilt som har en solskyddsfaktor på upp till 50, är stretch och det finns knappar längst med filten så att man lätt kan knäppa den runt sin vagn på ett smidigt sätt.

Annons

Annons

solfilt-top
solfilt


Vi har använt filten under en månads tid och kan helt enkelt inte sluta använda den i alla lägen. Filten är tunn, lätt och kan stretchas mycket. Knapparna runt filten gör att den enkelt knäpps runt barnvagnen i olika formationer för att täcka alla möjliga vinklar. Vi har haft med vagnen på stranden, båtbryggan men även under vardagliga promenader när solens starka strålar försökt hitta sig in i vagnen men misslyckats på grund av filten.

Certifiering

Filten är Oeko-Tex 100 certifierad vilket betyder att den garanterat inte orsakar allergiska besvär eller andra hälsoproblem och inga ohälsosamma kemikalier finns kvar i textilien. Detta gör att vi med gott samvete kan använda den i nära kontakt med vårt barn.

Förbättringspotential

Efter mycket testande och försök att hitta något som kunde förbättras med filten så lyckades vi egentligen hitta en enda sak och det är att när det blåser så fångar filten väldigt mycket av vinden. Detta kan kännas väldigt irriterande då filten ser ut som en ballong som sliter åt alla håll men vi har själva inget förslag på hur lösningen för detta skulle kunna se ut. Eftersom syftet med filten inte störs av detta irritationsmoment så blir det inga minuspoäng för detta.

Pris
Filten kostar idag 549kr (juli 2018).

Summering
Vi lämnar inte hemmet utan filten idag och kommer inte heller att göra det. Den ger oss en frihet att röra oss fritt med barnvagnen oavsett plats och slippa oroa oss över att vår bebis nås av solstrålarna. Priset kan uppfattas lite högt men kan ändå kännas värt då vi använder produkten så pass mycket. Filten inger en känsla av trygghet och trots att den blåser upp när vinden gör sig hörd gör det inte själva produkten till en sämre produkt och därför väljer vi att ge den full pott.

Barntotal ger Kalani solskyddsfilt betyget:

+++++ av 5

Annons

Annons