Ny reseprodukt

Prampack - skydd för barnvagn vid resaBarnTotal har kollat in en av de nyare produkterna på marknaden. En skyddande väska att ha din barnvagn i på resan.

Annons

Annons

BarnTotal har kollat in en av de nyare produkterna på marknaden. En skyddande väska att ha din barnvagn i på resan.

Prampack - skydd för barnvagn vid resa

En av de krångligare sakerna när man reser med små barn är denna ständiga barnvagn som man måste ha med sig. Många familjer lägger idag åtskilliga tusen kronor på sin barnvagn och alla vet att ta med den på flyget är som att be om att den ska gå sönder.

Ett norskt företag har försökt råda bot på det här problemet och har i samarbete med flygbolaget Norwegian utvecklat en produkt som de kallar prampack. Idén kom till när Anne Morkemo var ute på en långresa med sin man och sina barn och deras vagn blev mer och mer demolerad, flygsträcka efter flygsträcka. Hon började då leta efter en produkt som hon kunde använda att skydda vagnen med, men upptäckte att något sådant inte fanns på marknaden.

Prampack är en stor väska med förstärkning av skenor på sidorna som man bäddar in vagnen i under transporten. Den har också hjul och handtag så att man lätt kan hantera ekipaget. Enligt företaget har den testats massor av gånger med bara positiva resultat och flygbolaget Norwegian har gått så långt att det inte godkänner några reklamationer om inte prampack har används.

BarnTotal har provat att packa in barnvagnen och det är enkelt och att den skyddar är nog ingen tvekan om. Prampack passar både tre- och fyrhjuliga vagnar och även tvillingvagnar av flera märken. När man inte har vagnen i väskan kan väskan lätt rullas ihop och man kan bära den på axeln i en rem. Utsidan är i ett slittåligt material och det är bra med den orangea färgen när man ska leta efter den på bagagebandet. Insydd adresslapp finns också.

Prampack fyller onekligen en lucka på marknaden samtidigt som man kan känna en viss mättnad på alla dessa (dyra) prylar som man bara måste ha så fort man får barn. I butik kostar prampack runt 1700:- och det är ganska mycket pengar. Om man reser mycket eller har möjlighet att dela den med flera familjer så är nog prampack en bra investering. Andrahandsvärdet är svårt att sia om, eftersom produkten lanserades förra året, men säkerligen kommer det att gå att sälja/köpa begagnade prampack snart.

Ett alternativ som måna väljer på resan är att köpa en enkel begagnad vagn som man har med i stället för den fina hemmavagnen. Men att eventuellt komma fram till resans mål med skadad vagn är ju hur som helst ett problem man gärna slipper börja sin semester med.

Annons

Annons