Grönsaksgratäng

4 portioner, Tillagningstid ca 40min

 

  • 400 g färska eller djupfrysta rotfrukter/grönsaker
  • 1½ msk flytande margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3½ dl lättmjölk
  • 1 tsk (5 g) dijonsenap
  • 1 tsk örtsalt
  • svartpeppar
  • 1½ dl  riven ost

 

 
Sätt ugnen på 200°.
Lägg de lätt förvällda eller tinade rotfrukterna/grönsakerna i en ugnssäker form.
Fräs margarinet med mjölet i en kastrull.
Tillsätt mjölken och låt såsen koka upp under omrörning och koka på svag värme 3 – 5 minuter.
Blanda ner senap och kryddor och låt det hela koka ihop hastigt. Rör ner osten.
Häll såsen över grönsakerna/rotfrukterna och gratinera i mitten av ugnen cirka 10 minuter.