Pastej på linsor

4 portioner, Tillagningstid ca 20min

Annons

Annons

 

  • 2 dl (180 g) röda linser
  • 1 (90 g) gul lök
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl (100 g) sesamfrö
  • 1 msk maizenamjöl
  • ½ dl vatten

 

Skala och finhacka löken.
Koka linser, lök, vatten och buljongtärning i 8 – 10 minuter.
Mixa de torra sesamfröna noga.
Rör ut maizenamjölet med vattnet och häll det över sesamfröna och mixa.
Tillsätt de varma linserna och krydda. Mixa tillsammans.
Kan förvaras i kylskåp 3 – 4 dagar. Går bra att frysa.

 

Ingrid Roos, Vårdguiden

Författare: Kerstin Grahn och Berit Andersson, legitimerade dietister, i Jämtlands län

Annons

Annons