Enkla chokladkakor

 20 st. Tillagningstid 1 timme + 2 timmar i kylen

Annons

Annons

  • 125 gr smör
  • ½ dl socker
  • 1 msk vanillinsocker
  • 2 msk kakao
  • 3 dl vetemjöl

Pensling:

  • 1 ägg

Rör ihop smör och socker. Blanda i kakao och vanillinsocker. Tillsätt mjöl och knåda väl. Forma degen till en avlång rulle. Slå in den i plastfolie och förvara den i kylskåpet ett par timmar.

Skär rullen i skivor, cirka ½ cm tjocka, och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Pensla kakorna med vispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen i 200ºC, cirka 5 min.

 

Mjölkallergiker:

Använd mjölkfritt margarin istället för smör.

Äggallergiker:

Pensla kakorna med vatten istället för ägg.

Glutenallergiker:

Använd glutenfri mix istället för vetemjöl.

Annons

Annons