Fullkornsbröd

 4 portioner, Tillagningstid ca 3 timmar

Annons

Annons

  • 5 dl vatten
  • 3 dl rågkross
  • 1/2 dl Fibrex eller Fiber Husk
  • 50 g jäst
  • 1 dl Mörk Sirap
  • 1 msk salt
  • 1/2 dl olja
  • 4 dl rågmjöl
  • ca 6 dl vetemjö

Koka upp vattnet och blanda i rågkross, fibrex/fiberhusk, salt och olja. Låt stå i 1timme.

Smula ner jästen i "gröten" och rör tills den löst sig. Blanda i sirap och rågmjöl. Arbeta därefter in vetemjölet. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Forma till 2 limpor som läggs i smorda formar

Låt jäsa i 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Grädda fullkornsbröden i 1 timme.

Låt svalna

Annons

Annons