12 stora muffins. Tillagningstid ca 15 + 30 min.
|
Muffins är gott. De här är dessutom fulla med nyttigheter som fibrer, järn och B-vitamin inklusive folsyra.
Låt flingorna mjukna i mjölken under tio minuter. Rör under tiden ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör, i en annan bunke, ihop smör och socker med en gaffel och blanda sen i ägget. Tillsätt sen en sked flingor och en sked av mjölblandningen. Upprepa tills allt finns i en bunke. Tillsätt de mosade bananerna och russin. Fyll muffinsformar till hälften med smet och grädda sen i mitten av ugnen i 30 minuter på 175ºC.
Mjölkallergiker:
Använd havre- eller risdryck istället för mjölk. Använd mjölkfritt margarin istället för smör. Använd inte Special K, använd istället All-Bran.
Äggallergiker:
Receptet innehåller ägg.
Glutenallergiker:
Receptet innehåller gluten.
Lämna ett svar
Visa kommentarer