Pepparkakor

ca 150 portioner, Tillagningstid 40 min

Annons

Annons

 

  • 2 dl Strösocker
  • 2 tsk Kanel
  • 1,5 dl Sirap
  • 1 tsk Ingefära
  • 1 tsk Kryddnejlikor
  • 150 gr Smör
  • 1 st Ägg
  • 1,3 l Vetemjöl
  • 1 msk Bakpulver

 

Tillagning:
Ta fram en stor kastrull och blanda ner: socker,sirap,kanel, mald ingefära och malda nejlikor, koka upp blandningen. Låt kallna och rör ner smör och ägg. Sikta samman mjölet och bakpulvret. Rör ner största delen av mjölblandningen i kastrullen. Lägg upp degen på bakbordet och arbeta den smidig med resten av mjölet. Kavla degen tunt på mjölat bakbord. Tag ut kakor med mått. Lägg på smord plåt och grädda i ugn i 225 grader i ca. 6 min. Låt kallna på plåten.

 

Annons

Annons