Tekakor

 Antal portioner: 15, Tillagningstid: 1 1/2 timme

  • 100 gram Smör eller margarin
  • 5 dl Mjölk
  • 50 gram Jäst
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Socker
  • 2 dl Vetekli
  • 1,2 liter Vetemjöl

Tillagning: Smält matfettet i en kastrull och häll i mjölken. Låt vätskan bli fingervarm. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med litet av degspadet. Häll i resten av vätskan och tillsätt salt, socker, vetekli och vetemjöl. Arbeta degen väl Låt den jäsa till dubbel storlek vilket tar cirka 30 minuter. Ta upp degen och kavla ut den till en cirka 1 centimeter tjock kaka. Markera med till exempel en tekopp (cirka 10 centimeter i diameter) och skär ut tekakor. Lägg dem på smord eller bakpappersklädd plåt. Nagga kakorna och låt dem jäsa cirka 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 250 graders ugnsvärme i cirka 8 minuter.