Livmodern sprack – får skadestånd

Elif, snart 3 år, skadades svårt under förlossningen. Idag kan hon inte svälja, greppa ordentligt med händerna eller gå som en vanlig treåring. Nu får hon ett rejält skadestånd.

Annons

Annons

Elif, snart 3 år, skadades svårt under förlossningen. Idag kan hon inte svälja, greppa ordentligt med händerna eller gå som en vanlig treåring. Nu får hon ett rejält skadestånd. 

Mamma Havva vädjade om kejsarsnitt när hon kände att något var fel men läkaren på Mölndals sjukhus lät henne vänta. Då sprack livmodern och hennes dotter skadades svårt av syrebrist.

– De tror att de vet allt men det var ju inte min första graviditet. Jag kände att något var fel i magen, berättade Havva för Aftonbladet i september förra året.

För trångt bäcken

Havvas bäcken är för trångt för att hon ska kunna föda vaginalt. Därför är förlöstes Elifs storasyster Aybüke, snart 9, med akut kejsarsnitt. Det talade Havva om redan för barnmorskan.

Får ersättning

Nu får Elif ersättning för patientskada. Pengarna placeras på ett konto för överförmyndare.

– Jag är glad att hon får ekonomiskt stöd livet ut, om det skulle hända mig något till exempel, säger Havva, själv utbildad undersköterska, till Aftonbladet.

Annons

Annons