Babybjörn drar tillbaka skedar

Företaget Babybjörn återkallar 600.000 skedar eftersom skaftet kan lossna. Alla som har en ombeds lämna tillbaka den i en butik som säljer företagets produkter.

Annons

Annons

Sked från babybjörnFöretaget Babybjörn återkallar 600.000 skedar eftersom skaftet kan lossna. Alla som har en ombeds lämna tillbaka den i en butik som säljer företagets produkter.

Babybjörn har fått in elva reklamationer om att skaftet har lossnat på en av deras skedmodeller. Cirka 600.000 skedar av den aktuella modellen beräknas ha sålts runt om i världen. Nu återkallar företaget alla skedar. De som har en i sin ägo uppmanas att återlämna den till en butik som säljer företagets produkter.

 – Skeden har lossnat från skaftet och det är naturligtvis mycket olyckligt. Vi håller på att utreda felet men vill naturligtvis inte att de här skedarna fortsätter att säljas, säger Maria Fagerström, kommunikationsansvarig på Babybjörn till SvD.se.

Tillverkningen av skedarna är för tillfället stoppad tills man har hittat en bättre konstruktionslösning. Ingen har skadats av den felaktiga konstruktionen uppger Babybjörn.

Annons

Annons