Födde bebis i bilen på E6:an

Vattnet hade gått och värkarna hade satt in. Trots det blev Ulrika Wedin hemskickad av läkarna på kvinnokliniken. 45 minuter senare födde hon i bilen, mitt på E6:an.

Annons

Annons

På förmiddagen den 3 april gick vattnet och Ulrika Wedin, 28, kände att värkarna hade satt igång. Hon och maken Johan Celin, 29, tog bilen till kvinnokliniken i Lund. 

"Det är badvatten"

Hon nekades plats på förlossningskliniken, stället skickades hon till specialistmödravården för en gynekologisk undersökning. Enligt läkaren hade inte vattnet gått. Han sa att det var badvatten från duschen som runnit ner i efterhand.

Värkarna allt starkare

Johan och Ulrika satte sig i bilen för att åka hem till huset i Höör. Efter en kort stund kände Ulrika att barnet var på väg. Johan ringde till sjukhuset i Helsingborg som genast bad dem att komma in men i kaoset missade han avfarten till Helsingborg.

Hjälp på telefon

-Jag kände att det var dags och skrek åt Johan att stanna bilen, säger Ulrika Wedin till Sydsvenskan.

Han parkerade bilen och ringde after en ambulans.

– En barnmorska assisterade över telefon. Som tur var började barnet andas och skrika direkt så vi förstod att hon levde, säger Johan Celin till Aftonbladet.

Höll dottern varm i en tröja

Förlossningen var över på ett par minuter och när ambulansen kom tio minuter senare var lilla Siri redan född. Johan hade lindat in dottern i en tröja och satt bilens värme på max.

Anmält läkaren

Efter ett par dagar på lasarettet fick familjen återvända hem. Paret har nu anmält läkaren till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd.

Annons

Annons