– Jag dödade två av mina barn

Den dramatiska rubriken fyller idag förstasidan på den brittiska tidningen Daily Mirror. Lisa Briggs, 23, har orsakat två av sina barns död när hon somnat på dem. Lisas dotter Cerese sov i hennes säng och kvävdes till döds, bara fyra veckor gammal, när Lisa i sömnen rullade över henne. Tre år senare hamnade hennes fem veckor gamla dotter, Keitha, under sin mamma och dog. Till Daily mirror säger hon:

Annons

Annons

– Jag har dödat två av mina barn. Om det inte vore för mina andra barn skulle jag ha tagit livet av mig. Varje kvinna borde läsa min historia och förstå de fruktansvärda farorna.

Cerese brukade sov i en spjälsäng brevid Lisas säng men en natt när hon var fyra veckor gammal kunde Cerese inte sova. Då tog hon upp henne i sin egen säng. Det var ett tragiskt beslut.

– Jag somnade till. Det var inte ens tio minuter men när jag vaknade upp var hon blodig i hela ansiktet och jag förstod att nånting var fel. Jag hade panik och grät när jag ringde ambulansen. Det tog inte mer än 15 minuter innan de kom men det kändes som timmar.

Cerese kördes till intensiven men hennes liv gick inte att rädda. Gråtande berättar hon att hon fick hålla henne en sista gång, att hon fick ett fotavtryck och ett foto som minne.

När Lisa fick tvillingar, tre år senare, lät hon de aldrig sova i hennes säng. Inte efter det som hade hänt. Ändå inträffade olyckan igen. Det sista hon minns är att hon sitter i soffan tillsammans med sin äldsta dotter Cody och Keith, som då var fem veckor gammal, och tittade på tv.

– Jag måste ha somnat men det var aldrig meningen, säger hon till Daily Mirror.

Lisa berättar att hon inte förstod att det var farligt första gången, den andra gången förstod hon inte hur trött hon var. Lisa fick genomgå polisutredning både första och andra gången men Lisa friades helt från misstankar om brott.

Annons

Annons