Spädbarn övergivet i Stockholmsmoské

En okänd kvinna lämnade igår onsdag sitt barn i moskén på Södermalm i Stockholm och försvann därifrån.

Annons

Annons

– Hon lämnade flickan till en kvinna som var i moskén för att be och bad henne se efter barnet medan hon skulle hämta någonting, säger Mahmoud Aldebe som jobbar i moskén, till Dagens Nyheter.

Kvinnan sa att hon hade glömt sin väska i tunnelbanan vid Medborgarplatsen och att hon var tvungen att hämta den. Men hon återkom aldrig. Ingen i moskén tycks veta vem kvinnan är.

Portvakten säger att en okänd kvinna, cirka 20 år gammal och klädd i slöja och lång, bred kappa rusade in i moskén så fort han låst upp dörren, vid 11-tiden i går.

– Hon talade arabiska och av dialekten att döma kan hon vara från Irak. Hon gick snabbt ut, säger vaktmästaren Abdel Aziz, till Aftonbladet.

När man tittade närmare på bebisen fann man en lapp där det stod att mamman lämnat barnet i moskéns vård.

Personalen kontaktade polisen som tog den lilla flickan till Södersjukhuset där hennes hälsotillstånd kontrollerades. Flickan uppges må bra och bedöms vara högst två veckor gammal. Socialtjänsten har hittat en jourfamilj som kommer att ta hand om barnet redan idag torsdag.

Polisen vill komma i kontakt med föräldrarna till flickan eller personer som tror sig känna till något om familjen. Information till polisen kan ges på telefon 08-401 13 05.

Annons

Annons