Urban Jungle återkallas för tredje gången

Barnsulkyn av märket Urban Jungle som tillverkas av One Tree Hill återkallas för tredje gången med anledning av mycket allvarliga säkerhetsbrister. De nya handtagen som skulle ersätta de trasiga går sönder. 

Annons

Annons

Tål inte temperaturskillnader

Det första larmet kom i höstas efter säkerhetsbrister i det höj- och sänkbara handtaget. Plasten i handtagsleden tål inte stora temperaturskillnader och spricker. Det kan göra att handtaget plötsligt lossnar.

Då återkallades ett visst serieintervall av fjolårets vagn. Senare visade det sig att alla vagnar från 2005 hade brister och man tvingades återkalla samtliga.

Ersättningshandtagen också farliga

Nu visar det sig att även ersättningshandtagen med tre svarta knappar liksom handtagen på tidiga vagnar av årets modell har samma brister.

Barnet kan ramla ur

– Det här är en sådan sak som inte får förekomma. Vi känner till en fem – sex olyckor under förra året fram till nu, det är alldeles för många. Det värsta scenariot är ju om handtaget spricker helt av när man befinner sig i en rulltrappa och barnet ramlar ur. Om man har en barnvagn med felaktigt handtag ska man ringa till One Tree Hill och se till att få den utbytt, säger Jan Sjögren, chef på enheten för säkerhet på Konsumentverket, till Aftonbladet.

 

 

Annons

Annons