2-åring hjärnskadad efter rutinoperation

Den 14 december förra året kom Eunice, 2 år, till sjukhuset i Ringerike i Norge med andningssvårigheter och lunginflammation. Läkarna trodde hon skulle bli bättre om man opererade bort halsmandlarna. Men i samband med rutinoperationen gick något snett. Nu kommer Eunice aldrig mer att kunna se, höra eller tala.

Annons

Annons

Efter operationen fick föräldrarna besked om att allt hade gått bra men det tog inte lång tid förrän man insåg att något var allvarligt fel.

– Plötsligt vänds allt upp och ner. Jag tittar på min dotter, hon skiftar färg och tungan hänger ut. Det kom många för att hjälpa till och vi fick besked om att hennes hjärta hade stannat, säger mamma Kavira Wahititi, till Ringerikes Blad.

Men läkarna förde henne tillbaka till livet med syrgas och elchocker för att sen transportera henne med ambulanshelikopter till Rikshospitalet i Oslo. Där ligger hon nu döv, stum och blind på barnavdelningen.

– Vi har kommit fram till att det inte har skett något fel i behandlingen, men tyvärr var Eunice en av de mycket få som inte tål narkos, säger Katja Urwitz Iversen, chef för Rikshospitalet, till Dagbladet.no.

Familjen kom till Norge 2002 från Kongo och är djupt kristna.

– Vi besöker ofta Filadelfia-församlingen i Hönefoss. Det är många där som ber för Eunice och som tänker på oss. Vi tror att Gud kan göra mirakler. Vi hoppas så innerligt att att han gör ett mirakel för Eunice.

Annons

Annons