4-åring dog i bilbrand

Fyraåringen sov ensam i bilens barnstol när föräldrarna var på ett möte. Då började bilen brinna. En man lyckades få ut pojken men hans liv gick inte att rädda.

Annons

Annons

Fyraåringen sov ensam i bilens barnstol när föräldrarna var på en kurs. Då började bilen brinna. En man lyckades få ut pojken men hans liv gick inte att rädda.

Den tragiska händelsen utspelade sig i byn Gransel utanför Älvsbyn vid 18-tiden igår. Treåringens föräldrar deltog i en kurs och när pojken blev trött satte de honom i bilens barnstol så att han kunde sova.

Rök från bilen

Plötsligt upptäckte en av kursdeltagarna att det rök från bilen. Han rusade ut och upptäckte att bilen brann. Pojken var fastspänd i bilbarnstolen och kunde inte komma ut. Utan att tveka kastade sig mannen in i bilen och han lyckades få ut pojken.

– Han skrek av smärta och grät, säger Ulf Nilsson, som var först på plats av räddningsmanskapet, till Expressen.

Var redan död

Efter en halvtimme anlände en ambulanshelikopter som tog den svårt brännskadade pojken till Sunderby sjukhus i Luleå.

– Där kunde läkarna bara konstatera att han redan var död, säger Erik Johansson, vakthavande befäl vid polisen, till Expressen.

Orsaken ännu oklar

Varför bilen, en Volvo 745 av 1988 år modell, började brinna är oklart. Enligt polisen började branden i kupén. Det finns inga mistankar om brott. Under torsdagen ska en teknisk undersökning av bilen göras.

Annons

Annons