Biltema återkallar farliga leksaker

Tre leksaker i Biltemas sortiment har visat sig vara farliga. Nu har företaget valt att stoppa försäljningen och kunder uppmanas att lämna tillbaka produkterna.

Annons

Annons

Tre leksaker i Biltemas sortiment har visat sig vara farliga. Nu har företaget valt att stoppa försäljningen och kunder uppmanas att lämna tillbaka produkterna.

Det finländska konsumentverket upptäckte vid en kontroll brister hos tre leksaksprodukter som saluförs av Biltema. De kontaktade företaget som i sin tur kontaktade Konsumentverket i Sverige. Det ledde till att försäljningen av leksakerna omedelbart stoppades.

Leksakerna kallas Ankpyramid, Skallra och Ringpyramid.  Ankpyramiden har sålts i tre år och de andra två leksakerna har funnits i företagets sortiment sedan augusti 2006.

Enligt Åsa Persson, jurist på Konsumentverket, innehåller leksakerna för höga halter av krom och bly. Dessutom kan de trilla isär i smådelarna som innebär kvävningsrisk för barn under tre år. Kunder som har köpt leksakerna kan byta dem mot andra varor eller få pengarna tillbaka.

 

Annons

Annons